Dagopleiding tot Christelijk Werker

De School for Harvest and Ministry is onderdeel van Nehemia Ministries te Zwijndrecht en biedt een fulltime (dinsdag tot en met vrijdag) twee jarige dagopleiding tot Christelijk Werker niveau A. Wanneer alleen het eerste jaar van de opleiding is gevolgd is niveau B verkregen.

© christelijknieuws.nl

Het eerste jaar van de opleiding kan ook parttime gevolgd worden. De christelijk werker is na voltooiing van de opleiding inzetbaar als kringwerker, jeugdwerker, prediker, zendingswerker, etc. (afhankelijk van talenten en gekozen stages).

Het doel van de opleiding is christenen te trainen die Betrouwbaar zijn, Bijbels verantwoord bezig zijn en Bekwaam zijn in waar ze hun gaven/talenten in gekregen hebben. Dit kan dus betrekking hebben op diverse taken in een christelijk werk. Belangrijk in de opleiding is dat de student zijn identiteit in Christus heeft gevonden en zo tot een boodschapper van Zijn genade is geworden.

Doel van het eerste schooljaar Christelijk Werker niveau B (School voor discipelschap)

• Het zicht hebben gekregen op wie je bent in Gods ogen en leven vanuit je identiteit in Christus.

• Het hebben van een door God geïnspireerde visie voor je leven en het kennen van je eigen gaven en talenten.

• Het kunnen werken in een team waarbij je tevens rekening hebt leren houden met je eigen grenzen.

• Het gebalanceerd zicht hebben gekregen op de gezonde leer van de Bijbel en deze principes kunnen toepassen in je eigen leven.

Doel van het tweede schooljaar Christelijk Werker niveau A (School voor leiderschap)

• Het bekwaam zijn geworden om de Bijbelse boodschap te begrijpen en door te geven aan de mens van nu en daarbij rekening kunnen houden met de verschillende achtergronden.

• Het kunnen ondersteunen van mensen in hun levenssituatie en hen helpen om een Bijbels gefundeerd veranderingsproces in te zetten.

• Het kunnen dragen van verantwoordelijkheid over mensen en hen op herderlijke wijze kunnen aansturen.


Het karakter van de opleiding kan worden benoemd als evangelisch. Het lesgeven wordt verricht met respect voor andere overtuigingen binnen de algemene christelijke kerken.

08-07-2011
Onderwijs
https://www.schoolforharvest.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies