Op de fiets naar Parijs in 24 uur

Utrecht – De zenuwen namen kort voor vertrek flink toe. En dat is niet raar! 480 kilometer fietsen in 24 uur is geen gemakkelijke opgave. Zeven studenten (6 mannen en 1 vrouw) stappen op de fiets om een tocht te rijden voor beter onderwijs in Ethiopië. Om klokslag 13.00 vertrokken ze vanaf de Dom in Utrecht. Morgen dezelfde tijd hopen ze aan te komen bij de ‘Arc du Triomphe’ in Parijs.

Onder de renners is Christian van ’t Hof. Hij is tweedejaars student Bedrijfskunde aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Christian: ‘Sinds vijf jaar ben ik fanatiek wielrenner. Naast de sportieve uitdaging heb ik vanuit mijn christelijke overtuiging de wil om anderen van deze fietstocht er beter van te laten worden.’


De route, over een afstand van 480 kilometer, voert de renners langs Breda, Antwerpen, Mons en en Saint-Quentin en moet binnen 24 uur gereden worden. Dit betekent dat er per uur 20 kilometer moet worden afgelegd. Een hele uitdaging! Een paar deelnemers leggen de hele afstand naar Parijs af, en dat zonder te slapen!

Andere deelnemers rijden met de auto naar één van de ontmoetingspunten, waar ze andere fietsers aflossen


De wielrenners streven ernaar € 11.250,- bij elkaar te fietsen. Van dit bedrag kan door partnerorganisatie RLDO in Ethiopië een school worden gebouwd om kinderen én volwassenen een beter toekomstperspectief te geven.

Wilt u de renners volgen? Dit kan via twitter @24parijs.

12-07-2011
Jongeren
https://www.24parijs.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies