Kenia Indepth 2011 op punt van vertrek

Van 29 juli t/m 19 augustus vindt voor de tweede keer ‘Kenia Indepth’ plaats. Deze reis naar Kenia is een samenwerking tussen Tear, World Servants en LISP, een Keniase partner van Tear. Aan de reis zullen zowel Nederlandse als Keniase deelnemers meedoen.

Samen op zoek naar antwoorden op het armoedevraagstuk, ontdekken wat de Bijbel zegt over armoede en onrecht en projecten bezoeken die verschillende aspecten van armoede bestrijden. Het is de bedoeling dat het een life shaping experience zal zijn.

Na het succes van Kenia Indepth 2010 vindt de reis dit jaar opnieuw plaats. Er zullen 11 deelnemers en twee leiders vanuit Nederland en 5 deelnemers en twee leiders vanuit Kenia aan de reis meedoen.

Drie weken lang dompelen de deelnemers zich in de Keniase cultuur en maatschappij, bijvoorbeeld door middel van lessen en workshops van gerenommeerde Keniase docenten. Colleges over het land, de cultuur, maatschappelijke ontwikkelingen en de rol van de kerk in de strijd tegen armoede. Maar ook door bijbelstudies waarbij veel aandacht is voor onderwerpen als armoede en gerechtigheid.

De deelnemers bezoeken ontwikkelingsprojecten in Kenia, zoals hiv/aids-voorlichting op scholen, een voedselzekerheidsproject onder de Maasai in Noord-Kenia en hulp aan gezinnen in krottenwijken van Nairobi.

En ze gaan op safari om ook de schoonheid van het land niet te vergeten.

Een van de activiteiten zal zijn een bezoek aan een nieuwe hoofdrolspeler van het Tear-programma Tear United*. Ann Chiko is een moeder van 30 en leeft met hiv. Ook haar zoon heeft hiv. Ze werkt als kapster en woont in een klein huisje in Mathare (de grootste krottenwijk van de hoofdstad). Zij en haar zoon maken deel uit van een zelfhulpgroep van Tear-partner Redeemed Gospel Church. Zij zal de deelnemers een kijkje geven in haar dagelijks leven en zo de realiteit van het leven in een krottenwijk laten zien.

Tijdens de reis zullen deelnemers weblogs bijhouden. Die zijn te volgen op www.worldservants.nl. Voor meer informatie over de reis en over Tear United: www.tear.nl of www.tearunited.nl.

Tear United is een sponsorprogramma van Tear waarbij sponsors de levens van mensen uit de landen en projecten die ze steunen, kunnen volgen via weblogs en filmpjes die door de lokale bevolking zelf gemaakt worden. Zo zie je ontwikkeling in de meest basale praktijk. www.tearunited.nl

28-07-2011
Buitenland
https://www.tearunited.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies