Symposium met Vinoth Ramachandra

Op 18 november organiseren de Unie van Baptistengemeenten, Tear en de Nederlandse Zendingsraad een symposium met Vinoth Ramachandra als hoofdspreker. Het thema van het symposium is ‘de toekomst van wereld(wijde) zending’. De dag zal plaatsvinden in de Baptistengemeente van Arnhem-Zuid.

De Unie van Baptistengemeenten, Tear en de Nederlandse Zendingsraad organiseren dit symposium gezamenlijk. Het doel van de dag is bezinning op de toekomst van zending en ontwikkelingswerk. Deze drie organisaties zien de verkondiging van het evangelie en hulp aan armen en kwetsbaren als onafscheidelijke delen van de holistische roeping van de volgelingen van Christus. Ze hebben Vinoth Ramachandra uitgenodigd om zijn visie op authentiek, wereldwijd partnerschap in zending en ontwikkelingswerk tijdens het symposium te delen.

Vinoth Ramachandra werkt sinds 1987 voor IFES, momenteel als secretaris voor dialoog en sociale betrokkenheid. Hij heeft verschillende boeken op zijn naam staan over theologische en ethische onderwerpen, waaronder het boek Subverting Global Myths: Theology and the Public Issues that Shape Our World (2008). Ramachandra is geboren en getogen in Sri Lanka. Na een studie nucleaire technologie in Engeland is hij daar ook weer naar teruggekeerd.

In Sri Lanka is Ramachandra betrokken bij uiteenlopende initiatieven om de armen een stem te geven en om verzoening te brengen in een land dat verscheurd wordt door oorlog. Hij is een veelgevraagd spreker over de hele wereld en spreekt over thema’s als christelijke levensstijl, mensenrechten en maatschappelijke verantwoordelijkheid.

Iedereen die geïnteresseerd is in missionaire onderwerpen, is van harte uitgenodigd voor het symposium. Let op: voertaal is engels. Er zijn slechts 250 plekken beschikbaar, dus het is verstandig zich tijdig aan te melden. Dat kan via info@baptisten.nl. Graag in de onderwerpregel vermelden dat het om het symposium van 18 november gaat.

30-08-2011
Onderwijs
https://www.baptisten.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies