Oprichting Evangelisch Pastoraal Studiecentrum

De 3-jarige opleiding Pastorale Hulpverlening op HBO-niveau die sinds 2005 door de Evangelische Theologische Academie (ETA) wordt aangeboden, is verzelfstandigd en ondergebracht in een nieuwe school: Het Evangelisch Pastoraal Studiecentrum (EPS). Als onderdeel van het Evangelisch College richt het EPS zich op het opleiden en toerusten van pastoraal werkers.

© christelijknieuws.nl

Het Evangelisch Pastoraal Studiecentrum biedt dit jaar de 3-jarige opleiding Pastorale Hulpverlening aan in Zwijndrecht en in Steenwijk. De aangeboden opleiding is zowel theoretisch als praktisch van aard en kenmerkt zich door een unieke combinatie van Bijbelse Theologie en pastoraat. Henriëtte van Nes, coördinator van de opleiding en zelf ook werkzaam in de pastorale hulpverlening, ligt het belang van de opleiding toe: “We zien dat in kerkelijke gemeenten (en daarbuiten) de vraag naar pastorale hulp steeds groter aan het worden is.

Natuurlijk kunnen mensen in nood naar de reguliere hulpverlenings-instanties, maar de begeleiding die daar wordt aangeboden vertrekt niet vanuit de geloofsbasis. De hulpverlener die vanuit zijn/haar christelijke geloof mensen kan begeleiden heeft echter juist zoveel meer te bieden! We geloven dat God werkelijk troost, herstel en hoop biedt. Het opleiden van pastoraal werkers met bijbels-theologische kennis én pastorale vaardigheden is daarom zo belangrijk.”

Naast de 3-jarige opleiding organiseert het EPS jaarlijks diverse studiedagen en studieweekenden over pastorale onderwerpen om ook op deze wijze pastoraal werkers van kerkelijke gemeenten toe te rusten in hun taak. Dit schooljaar zal het EPS tevens drie landelijke studiedagen verzorgen in Veenendaal voor cursisten van de Evangelische Toerusting School en andere belangstellenden.

Zie voor meer informatie:

16-09-2011
Onderwijs
https://www.pastoraat.nu

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies