EPS organiseert studiedag over bevrijdingspastoraat

Het Evangelisch Pastoraal Studiecentrum (EPS) te Zwijndrecht organiseert op zaterdag 5 november in Dordrecht weer een studiedag over bevrijdingspastoraat. De studiedag is bedoeld voor pastoraalwerkers en geïnteresseerden die meer kennis willen opdoen over dit onderwerp.

Het afgelopen jaar werd deze studiedag over bevrijdingspastoraat al een aantal maal gegeven. Vanwege de grote belangstelling en interesse in dit onderwerp, heeft het EPS besloten de studiedag dit schooljaar opnieuw aan te bieden.

Op de studiedag wordt in een drietal lezingen vanuit de Bijbel onderwijs gegeven worden over verschillende aspecten van het bevrijdingspastoraat. Allereerst zal de aanleiding van gebondenheid besproken worden. Hoe kan men weten of iemand demonisch gebonden is en hoe kan dit zijn

ontstaan? De tweede lezing gaat dieper in op de rechtsgronden van gebondenheid. Hierbij staat de vraag centraal waarom iemand demonisch gebonden is. Wat is satans recht om er te zijn?

En tot slot wordt ook het wegsturen in de naam van Jezus behandeld. Hierbij zal besproken worden hoe dit in de praktijk gaat en worden er handvatten geboden aan de deelnemers hoe ze bevrijdingspastoraat gestalte kunnen geven in hun eigen pastorale hulpverleningscontext.

Het Evangelisch Pastoraal Studiecentrum maakt onderdeel uit van het Evangelisch College en richt zich op het opleiden en toerusten van pastoraal werkers. Zo biedt het EPS een 3-jarige opleiding pastorale hulpverlening aan op HBO-niveau en verzorgt het jaarlijks diverse studiedagen en studieweekenden.

De verantwoordelijken voor het EPS, drs. Henriëtte van Nes en Hermineke Vonk, BA verzorgen de lezingen op de studiedag. Aanleiding voor hen is enerzijds de toenemende hulpvraag van mensen die te maken hebben met demonische gebondenheid en anderzijds de daarbij behorende noodzakelijke toerusting van pastoraalwerkers in kerken en gemeenten die in veel gevallen niet weten hoe ze hiermee om moeten gaan. Naast het werk bij het EPS zijn beiden ook verbonden aan stichting EX IT, een praktijk voor psycho-pastorale begeleiding, waar zij regelmatig met bevrijdingspastoraat te maken hebben.

Deze praktijkervaring en hun theologische achtergrond vormen de basis van waaruit de studiedag wordt verzorgd. De studiedag vindt plaats op zaterdag 5 november in gebouw Eljakim, Jan Ligthartlaan 3 in Dordrecht.

01-10-2011
Onderwijs
https://www.pastoraat.nu/Bevrijdingspastoraat-dordrecht.html

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies