Hugh Jackman start eigen bedrijf

Acteur Hugh Jackman is zijn eigen bedrijf gestart met de naam ‘Laughing man’. Via dit bedrijf verkoopt hij onder andere koffie en thee. Hugh Jackman raakte geïnspireerd door een reis naar Ethiopië die hij maakte als ambassadeur van de wereldwijde ontwikkelingshulporganisatie World Vision. 100% van de winst gaat naar projecten om mensen in nood kans te geven op een toekomst.

Hugh Jackman is ambassadeur van de wereldwijde ontwikkelingshulporganisatie World Vision. Samen met zijn vrouw Deborah Lee Furness bezocht Hugh koffieplantages in Ethiopië. Daar ontmoette hij de koffieboer Dukale. Hij raakte zo onder de indruk van deze man dat het hem inspireerde om zijn eigen bedrijf te starten.

Hugh vertelt: “Ik ontmoette een man die mijn kijk op de wereld veranderde. Dukale en ik werkte een dag samen en hebben koffiebomen geplant. Hij vertelde mij dat een positieve verandering bij 1 mens begint. En via hem is een hele gemeenschap verandert. Tijdens het werken met Dukale die dag was ik zo geïnspireerd door wat ik leerde van hem en zijn gemeenschap. Ik maakte Dukale een belofte om mijn steentje aan die verandering bij te dragen. Laughing Man is de vervulling van die belofte.”

“Bij Laughing Man willen we geld verdienen, begrijp me niet verkeerd. Maar dat willen we daarna vooral weer weg te geven,” vertelt Hugh. “Elke keer als je iets koopt bij Laughing Man help je mee een droom waar te maken voor mensen als Dukale. De eerste producten van Laughing Man zijn onder andere koffie en thee van boerderijen in Ethiopië, Peru, Guatemala en Papoea Nieuw-Guinea.

Hugh Jackman is geen onbekende in de liefdadigheidsscene, maar dit initiatief gaat verder dan een eenmalige campagne. Laughing Man gebruikt 100 procent van de winst om mensen in nood te helpen. Het geeft een echte verandering. Jackman zegt dat de reis met World Vision zijn “gloeilampmoment” was. “Dit is hoe ik mensen in nood wil helpen, door kennis te delen en mensen hun eigen waarde terug te geven. Ik heb gezien dat het werkt!”

Jackman is bekend om zijn rollen in films zoals X-Men en Australia en theaterproducties als de nieuwe Broadwayproductie A Steady Rain en zijn Tony bekroonde rol in The Boy van Oz.

Onderwijs is de belangrijkste grondslag voor een vreedzame, gezonde en welvarende gemeenschap Hugh Jackman wil met de winst van Laughing Man zich richten op onderwijs, in de overtuiging dat het “de belangrijkste grondslag voor het waarborgen van een vreedzame, gezonde en welvarende wereldwijde gemeenschap is. We ondersteunen innovatieve en effectieve educatieve initiatieven, zowel hier

als in het buitenland,” voegt hij toe.

26-10-2011
Hulpverlening
https://shop.livelaughingman.com/About-Us.html

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies