Johan Schep bezoekt zendingspost van Abel en Pamela

Abel en Pamela Veennema wonen sinds 2008 in Ghana. Ze bouwen daar een opvangtehuis voor weeskinderen. Er is de afgelopen weken bezoek geweest uit Nederland. We mochten samen veel doen voor het Koninkrijk van God. Op 1 oktober arriveerde evangelist Johan Schep. Zijn komst was al maanden voorbereid en we zien dan altijd met verlangen naar hem uit. Dit is al zijn derde bezoek! Deze keer bezochten we een gevangenis in de stad Kpando waar 250 gedetineerden verblijven.

Dankzij een speciale gift voor dit doel konden we iedere gevangene een bijbel schenken (enkelen die niet konden lezen of niet wilden uitgezonderd). We waren verbaasd over de openheid voor het evangelie en de dankbaarheid van de gevangenen. De mensen zijn hier niet verwend maar blij met alles wat wij voor hen kunnen doen. We mochten binnen helaas geen foto’s maken maar alleen buiten samen met de gevangenbewaarders.

Daarna reisden we naar het plaatsje Dambai waar Johan drie dagen les gaf aan groep kerkleiders. Het thema van het programma was “No one like Jesus” (niemand als Jezus). De laatste jaren verschuift de focus in Ghana van onze verlosser, de Heere Jezus, naar zegeningen, welvaart en wonderen en Johan probeert dit te doorbreken met goed onderwijs. Verder kon hij ook weer spreken op de radio en een aantal scholen bezoeken. Overal zagen we blijde gezichten en dankbare harten.

Veder zijn we in aanraking gekomen met een gezin dat in nood is en dicht bij ons woont. De vader is werkeloos en drinkt en de moeder en de kinderen lijden er onder. We zagen al een jaar hoe een klein meisje, dat Felicia heet, niet kon lachen zoals andere kinderen en dat ze veel zwaar werk moest doen voor haar ouders. Pamela heeft erg haar best gedaan voor hen. Ze heeft hen allen kleding gekocht en naar school gebracht. Er zijn giften uit Nederland gekomen, voor dit doel, zodat de kinderen dagelijks naar school kunnen gaan en wij helpen hen. Momenteel is Hans de Jongh jr. uit Sliedrecht bij ons.

Zo de Heer wil, zullen zij eind 2011 het kindertehuis klaar hebben. In samenwerking met de Sociale Dienst van Ghana, hopen we dan eind dit jaar de eerste kinderen op te vangen. Uiteindelijk is hier plek voor ten minste 30 kinderen.

Daarnaast helpt de stichting Bethel-Shelter met de verkondiging van het Evangelie. Ieder jaar komt evangelist Johan Schep naar Ghana om les te geven aan voorgangers en pastors. Daarnaast komt ook jaarlijks een groep jonge evangelisten (Vissers van Mensen) om in de afgelegen dorpen het goede nieuws van Jezus Christus te prediken.

Abel en Pamela hebben ervoor gekozen om te leven uit geloof. Zij zijn dus afhankelijk van giften. Wanneer u achter het werk staat van Abel en Pamela, kunt u een gift overmaken naar de stichting: Bankrekeningnummer: 59.62.86.988 t.n.v. Stichting Bethel-Shelter Ghana. (ABN-AMRO bank te Dordrecht). Giften zijn aftrekbaar van de belasting.

11-11-2011
Buitenland
https://www.bethel-shelter.com

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies