Knesset-onderscheiding voor Max Veenstra

De voorzitter van GAiN Nederland Max Veenstra, ontving op 22 november in de Knesset een ere-onderscheiding voor zijn hulp aan Holocaustoverlevenden. Vijf verschillende ministeries reiken deze gezamenlijke onderscheiding uit aan personen die dienstbaar zijn aan de Joodse samenleving.

© Gain

Max vertelt: “Mijn eigen onderneming NMV transport en GAiN lopen een beetje door elkaar heen en versterken elkaar. Samen met m’n Duitse GAiN-collega hebben we beide een Knesset-onderscheiding mogen ontvangen voor de hulp die we samen verlenen. Persoonlijk gaat het mij om de mensen die deze ondersteuning mogelijk maken. Via het netwerk verbind ik mensen en kan daardoor hulp bieden aan een groep ouderen die weinig kansen hebben en vaak onder de armoedegrens leven.”

Doorgaan met steunen van Holocaustoverlevenden

Het werk onder de Holocaustoverlevenden kan alleen gedaan worden door medewerkers, vrijwilligers en mensen die financieel ondersteunen. Veenstra: “Nu de onderscheiding in ontvangst is genomen willen we graag het werk onder de Holocaustoverlevenden voortzetten. Ik zie het als een aanmoediging om meer mensen te betrekken bij deze vaak vergeten doelgroep.”

Onderscheiding

Tijdens de bijeenkomst zijn er 25 onderscheidingen uitgereikt. Vijf ministeries werken hieraan mee: Het ministerie van toerisme, publieke diplomatie en diaspora, integratie, Buitenlandse Zaken en Pensionering.

24-11-2011
Samenleving
https://www.gainhelpt.nu/joden

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies