Hulporganisaties dankbaar voor opbrengst hulpactie

De vier organisaties Dorcas, Red een Kind, Woord en Daad en ZOA hebben gezamenlijk ruim 5,6 miljoen euro ontvangen voor noodhulpverlening in het door droogte getroffen Oost-Afrika.

© christelijknieuws.nl

De gezamenlijke fondsenwerving in Nederland zal nu plaats maken voor terugkoppeling aan de achterban van de vier organisaties over de voortgang van de hulpverlening. Met de opbrengst kunnen de organisaties de komende jaren helpen met diverse programma’s voor noodhulp en wederopbouw. Daarbij zal ook aandacht besteed worden aan structurele oplossingen.

Ewout Suithoff van ZOA: “We zijn in juli van dit jaar met de gezamenlijke fondsenwervende campagne gestart. We zijn enorm dankbaar voor de respons daarop. Op dit moment is de hulpverlening goed op gang gekomen. Ook is de noodsituatie onder de aandacht gebracht van media, politiek en beleidsmakers, onder andere tijdens een persoonlijk gesprek met staatssecretaris Ben Knapen.”

De vier organisaties voeren in de vier getroffen landen Ethiopië, Kenia, Somalië en Somaliland activiteiten uit, zoals voedselvoorziening – waaronder ook bijvoeding voor kinderen -, waterdistributie, sanitaire voorzieningen, onderwijs, inkomensbevordering, gezondheidszorg, tijdelijke huisvesting en milieubescherming.

Henk-Jan Oudenampsen
Gerard Oudenampsen
26-11-2011
Hulpverlening
https://www.zoa.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies