World Vision is ambitieus

World Vision is een van de organisaties waar je een kind kunt sponsoren. Daarnaast is deze organisatie ook bekend van acties als Zip Your Lip; duizenden jongeren die jaarlijks 24 uur het eten laten staan en daarmee geld inzamelen voor World Vision. De opbrensten van deze acties gaan veelal naar de bestrijding van aids in Afrika.

Het afgelopen jaar heeft World Vision 78.000 mensen in Afrika bereikt met informatie over hiv en aids. Deze mensen kunnen nu zorgdragen voor hiv en aids slachtoffers, zowel praktisch als psychosociaal. De aandacht in de verzorging gaat met name uit naar de meest kwetsbaren; babies en kinderen onder de 5 jaar. Bij de informatievoorziening speelt preventie de hoofdrol.

Op dit moment worden er nog dagelijks 1000 babies geboren die besmet zijn met het hiv virus. World Vision heeft zich als doel gestelt om dit aantal terug te brengen tot nul. Er is zelfs een termijn gesteld, in 2015 moet dit uiterlijk gerealiseerd zijn. Met hulp vanuit Nederland, ook vanuit het ministerie van Buitenlandse Zaken lijkt dit voor World Vision een haalbare doelstelling!

Jan-Peter Oudenampsen
© christelijknieuws.nl
02-12-2011
Hulpverlening
https://www.worldvision.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies