Bouwstenen voor je huwelijk

Jeugd met een Opdracht en vakantie- en conferentiecentrum De Betteld gaan samenwerken. De tak Family Ministry van JmeO Heidebeek (Heerde) gaan campinggasten opbouwende programma’s aanbieden op het gebied van de huwelijksrelatie. De samenwerking krijgt in het nieuwe jaar gestalte tijdens het hoogseizoen in de zomervakantie.

Gedurende acht weken is er afwisselend de ene week op het vijf ochtenden omvattende programma ‘Bouwstenen voor je huwelijk’ en de andere week een seminar van één avond. Het weekprogramma wordt ook in de meivakantie aangeboden.

Voor stellen die kinderen hebben, biedt met name het weekprogramma de mogelijkheid ontspannen te bouwen aan hun relatie. De jeugd heeft dan haar eigen programma’s. De relatieprogramma’s zijn uiteraard optioneel; in de ochtenden draaien ook de andere, reguliere bijeenkomsten.

Namens JmeO gaan Bram en Helma de Blouw programma’s op De Betteld verzorgen. Ze volgden een voltijds driemaandelijkse Family Ministry School binnen JmeO in Nieuw Zeeland, werkten in dienst van de Vrije Baptistengemeente Bethel in Drachten en de afgelopen jaren met JmeO in Texas (VS). Sinds dit najaar zijn ze deel van het team van Family Ministry bij JmeO Heidebeek.

Dat team verzorgt ook een compleet weekeinde voor gehuwde stellen op De Betteld: Goed Nieuws voor je Huwelijk. Het is van 28 tot en met 30 september en het bevat onderwijs, persoonlijke verwerking en ontspanning.

Als de samenwerking goed voldoet, hoopt zowel JmeO als De Betteld op uitbreiding van het programma. Daarin zullen dan ook aspecten rond gezin en opvoeding een plaats krijgen.

In de samenwerking komen twee lijnen samen. Family Ministry is voortdurend op zoek naar meer mogelijkheden om haar missie, het toerusten van echtparen op het gebied van het huwelijk en gezin, gestalte te geven. “De Betteld brengt echtparen samen in het vieren van hun vakantie. Terwijl de kinderen hun eigen programma’s bezoeken, kunnen de ouders ongestoord en ontspannen tijd investeren in hun relatie. Een vakantie kan zo op nog een extra manier iets positiefs toevoegen aan je relatie”, aldus Fedde Ypma, leider van Family Ministry bij JmeO.

Voor Gerhard Hobelman, algemeen directeur van De Betteld, is de samenwerking een welkome aanvulling op het programma-aanbod van deze christelijke familiecamping. ”We waren al een tijd op zoek naar een partner op dit gebied en hebben hoge verwachtingen van deze samenwerking. Juist nu we voor alle kinderleeftijden een goed programma kunnen aanbieden, is het veel gemakkelijker voor ouders om activiteiten te bezoeken.”

Erika Haisma
De Betteld
06-12-2011
Samenleving
https://www.heartwork.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies