Mirjam Sterk wint finale De Pelgrimscode

De strijd naar de pelgrimsschat bereikte vanavond haar hoogtepunt: de finale van De Pelgrimscode 2011. De kandidaten Winston Post en Mirjam Sterk baandenj zich een weg langs zeven historische locaties. Een spannende ontknoping waarin uiteindelijk Mirjam Sterk de finale won. Zij kon vervolgens direct de schat van € 10.000 aan het door haar gekozen goede doel beschikbaar stellen: stichting AGREDS voor straatkinderen in Ghana.

De tweede serie van De Pelgrimscode begon aan de oevers van de Nijl met tien vastberaden BN’ers; ze zouden Jeruzalem bereiken en de pelgrimsschat bemachtigen. Helaas kwam Manuëla Kemp niet verder dan Egypte en in de loop van het programma moesten ook Syb van der Ploeg, Arijan van Bavel, Cystine Carreon, Elise van der Horst, Mohamed Chaara, Robin Zijlstra en Nelli Cooman het strijdtoneel verlaten.

Mirjam Sterk (38) groeide op als domineesdochter. Ze volgde het de gymnasiumopleiding op het Christelijk Lyceum in Veenendaal, ging daarna theologie studeren in Utrecht en deed de kerkelijke opleiding aan de Universiteit van Amsterdam. Tijdens haar studie werkte Mirjam als godsdienstdocent in het middelbaar onderwijs, op de universiteit en werkte ook parttime bij de IKON als redacteur.

Al tijdens haar studententijd was Mirjam betrokken bij de jongerentak van het CDA: het CDJA. Van 2000 tot 2002 werkte zij voor CDA-wethouder Van der Tak van Rotterdam. Daarna schopte Mirjam het tot lid van de Tweede Kamer voor het CDA. Inmiddels is ze bezig aan haar derde termijn en is ze vice-fractievoorzitter van het CDA.

In de finale baanden de kandidaten Winston Post en Mirjam Sterk zich een weg langs zeven historische locaties. Een spannende ontknoping waarin uiteindelijk Mirjam Sterk de finale won. Zij kon de gewonnen € 10.000 aan het door haar gekozen goede doel beschikbaar stellen.

Evangelische Omroep
Pelgrimscode
29-12-2011
Media
https://www.eo.nl/blogs/pelgrimscode2011/

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies