Innovatieve oplossingen gezocht voor bio-energie

Op 13 april 2012 wordt de FACT Innovation Award voor het eerst uitgereikt door de FACT Foundation, een stichting die zich inzet voor duurzame lokale ontwikkeling. De award bestaat uit 10.000 euro en die gaat naar het meest innovatieve idee op het gebied van biobrandstoffen en bio-energie. Voorwaarde daarbij is dat de ideeën toepasbaar zijn binnen lokale projecten in ontwikkelingslanden.

Met deze award wil de FACT Foundation het gebruik van biobrandstoffen en bio-energie in ontwikkelingslanden stimuleren. Wereldwijd worden geïntereseerden uitgenodigd om deel te nemen en hun innovatieve ideeën in te dienen. De awarddag zal worden gehouden in Dierenpark Amersfoort.

De FACT Foundation zette in 2009 het programma ‘Innovatie in de biobrandstoffen’ op. Met dit programma wil de stichting ervoor zorgen dat lokale gemeenschappen in ontwikkelingslanden meer voordelen te krijgen uit lokale bronnen voor biobrandstoffen en bio-energie. Het programma omvat inmiddels twaalf projecten.

De stichting is op zoek naar nieuwe ‘out of the box’ ideeën die ervoor zorgen dat het gebruik van biobrandstof en bio-energie beter betaalbaar en betrouwbaarder wordt voor de lokale bevolking in ontwikkelingsgebieden. Dergelijke innovatie heeft niet alleen technologische voordelen, maar biedt ook voordeel in sociale -en economische zin.

Deelnemers aan de FACT Foundation Award die worden geselecteerd voor de eindronde maken niet alleen kans op een geldprijs. Ze krijgen ook de kans hun concept te presenteren aan potentiële investeerders. Vertegenwoordigers van multinationals, beleggers en andere investeerders zullen aanwezig zijn tijdens het award-evenement. Gedurende de dag is er voldoende gelegenheid om kennis te maken en verder te praten over de gepresenteerde concepten.

Practitioners die willen deelnemen kunnen hun innovatieve ideeën voor 23 februari 2012 indienen via de website: www.fiaward.com. Na sluitingsdatum zal een professionele jury de inzendingen beoordelen. Het panel bestaat uit Paul van Aalst, directeur van E + Co Europa, Henny Romijn, Associate Professor in de technologische ontwikkeling en globalisering aan de Technische Universiteit Eindhoven, Johan Sanders, hoogleraar aan de Wageningen Universiteit voorzitter van Valorisatie van plantaardige productieketens (WU- VPP), Jan Wery, Science Director bij Dyadic Nederland, Daan Dijk, Senior Manager Duurzame Energie & Klimaat, Rabobank.

© Henk-Jan Oudenampsen
16-01-2012
Buitenland
https://www.fiaward.com

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies