Geert en Hermien Doldersum opnieuw naar Uganda

Geert Doldersum, gospelzanger in de formatie Twice, hoopt samen met z’n vrouw Hermien naar Uganda te vertrekken voor een evangelisatiecampagne. Mission Uganda is gestart in 2004 als een persoonlijk initiatief van Geert en Hermien Doldersum. Vanaf het 2005 kreeg Mission Uganda een jaarlijks wederkerend karakter, met als hoofdactiviteit jeugdevangelisatie op Highschools, Colleges en Universiteiten in Oeganda.

Zaterdag 18 februari vertrekken zij opnieuw naar Oost-Uganda, om daar verder te gaan met een aantal projecten die ze vanaf 2004 hebben opgestart, maar vooral om daar dit jaar weer heel veel schoolevangelisatie te gaan doen.

Naar verwachting zullen ze 25 tot 30 scholen bezoeken om jongeren en ouderen te vertellen over de liefde van de Here Jezus. Dat doen ze dit jaar ook weer samen met de Living Sound Gospel Choir uit Uganda. Naast de scholen zullen ze ook opluchtsamenkomsten in de verschillende dorpen organiseren en zal Geert in verschillende kerken gaan preken.

Op hun website staan verschillende projecten genoemd waar ze mee verder zullen gaan: het medisch Centrum, het brillenproject, het Asianut project, de muskietennetten voor moeders met zuigelingen, etc. Verder staan er vele foto’s, video’s en uitleg op de website om een reëel beeld te krijgen wat ze allemaal doen.

Afgelopen zondag 15 januari is er uit de haven van Willemshaven in Duitsland een schip vertrokken met o.a. een container hulpgoederen voor Uganda. Dit transport doen we samen met een groep mensen in Noord Duitsland die de bevolking in Gogonyo een warm hart toedragen. Het transport bestaat o.a. uit ziekenhuisbedden, medische hulpmiddelen, computers (voor een middelbare school), fietsen, generatoren, een tractor met ploeg, gereedschap en ga zo maar door. In de periode dat wij in Uganda zijn zal naar verwachting de container arriveren. De afgelopen weken zijn we erg druk met deze container geweest, maar nu hebben we weer tijd voor alle andere voorbereidingen.

Deze activiteiten gebeuren vooral in het oosten van Oeganda. In met name het Pallisa District zijn vele scholen bezocht en hebben vele jongeren gehoord over de liefde van de Here Jezus. In de afgelopen jaren zijn vele jongeren tot geloof gekomen.

Langzamerhand heeft de Mission zich uitgebreid door verschillende projecten te starten die voor met name de lokale bevolking van Gogonyo (sub-county in het Pallisa District) worden georganiseerd. Projecten die er op gericht zijn, om naast het geestelijke aspect, ook verandering te brengen in de leefomstandigheden van dit afgelegen gebied in het oosten van Oeganda.

Voor heel de Mission 2012 is behoorlijk wat geld nodig. Naast de vliegtickets en de verblijfskosten, die ze beide zelf betalen, hebben ze geld nodig voor vervoer, voeding en de overige projecten. Het budget dat nog binnenkomt bepaald eigenlijk wat ze kunnen en mogen doen.

Wilt u het werk van Mission Uganda ondersteunen, maak dan een gift over naar het rekeningnummer van de Volle Evangeliegemeente Nijverdal 94.63.23.429 o.v.v. Mission Uganda.

17-01-2012
Buitenland
https://www.missionuganda.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies