Evangelist neemt maquette tabernakel in gebruik

Evangelist Dick van Scharrenburg uit Barneveld heeft vrijdag een maquette van de tabernakel ontvangen. Het Puttense ontwerpbureau Van Dijk 3DE heeft hier ruim een jaar aan gewerkt. De tabernakel was het heiligdom waar de Israëlieten God dienden, toen ze veertig jaar onder leiding van Mozes door de woestijn trokken op weg naar het beloofde land.

In de bijbel staat een nauwkeurige beschrijving van de afmetingen en materialen die zijn gebruikt voor het bouwen van dit huis. Drie stagiaires hebben er vele honderden uren in gestoken onder het toeziend oog van vaste medewerkers binnen het bedrijf. Het schaalmodel is een zo authentiek mogelijke weergave van de bouwvoorschriften die in de bijbel terug te vinden zijn. De expertise van 3DE ligt normaliter in het ontwerpen en realiseren van met name consumentenproducten. Deze expertise is zoveel mogelijk ingezet om tot een model te komen dat een uitstraling heeft die zoveel mogelijk overeen komt met de beschrijving uit de bijbel. De maten en materiaalbeschrijvingen zijn inmiddels zo’n 3500 jaar oud.

Na een onderzoeksfase waarin de tekst en andere schaalmodellen zijn bestudeerd, is een ontwerp gemaakt voor de maquette. Dit ontwerp is gemaakt met moderne ontwerptools als 3D CAD modelleer software.

Het bouwen van het model is ook met moderne technieken gedaan. Bouwbedrijf van Olst heeft vrijwillig en kosteloos medewerking verleend aan de bouw van de maquette en heeft alle houtbewerking gedaan. Alle metalen onderdelen zijn gemaakt bij het zusterbedrijf van 3DE, van Dijk 3DM.

Weliswaar is bij de bouw van deze maquette geen echt goud en zilver gebruikt zoals het oorspronkelijke huis van 15x5x5m, maar de materialen die gekozen zijn, komen qua uitstraling wel heel dicht in de buurt.

Van Scharrenburg spreekt regelmatig over de tabernakel op scholen, in kerkdiensten en bij verenigingen, zowel in Nederland als het buitenland. Hij weet enthousiast te vertellen over de lessen die christenen vandaag de dag kunnen halen uit de tabernakeldienst. Om dit zichtbaar te maken is de maquette een geweldig hulpmiddel.

Christelijknieuws.nl
Van Dijk 3 DE bv
23-01-2012
Evangelisatie
https://www.tabernakelinfo.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies