Voorbereiding bouw Multi Functioneel Centrum in Roma-getto

Ondanks de winterperiode gaan de werkzaamheden voor de bouw van het ProRroma Multi Functioneel Centrum in het Roma-getto Dallas in Cluj-Napoca op volle toeren door. Eind 2012 moet het gebouw in gebruik zijn.



Al jaren droomt het zendingsechtpaar Bert en Margriet Looij samen met hun team van een nieuw gebouw in het hart van Dallas met voldoende ruimte voor de twee kleuterklassen en naschoolse opvang van de ProRroma-school, een gemeenschapsruimte voor onder andere kerkdiensten, toiletten, douche, magazijn en kantoor. In 2011 kon de eerste stap worden gezet met de aankoop van de grond onder een gedeelte van Dallas, direct daarna begon Bert met de voorbereiding van de bouw van nieuwe huisjes voor de Roma. Deze zijn gevraagd om hun krotjes op het bouwterrein in te ruilen voor betere accommodatie.

De Stichting ProRomi Nederland ondersteunt het zendingswerk van de Fundatia ProRroma onder de Roemeense Roma-zigeuners. Naast de verkondiging van het evangelie zijn inmiddels vier privéscholen opgezet in Roma-wijken (waarvan er momenteel drie onder de verantwoording van ProRroma functioneren), een project voor naschoolse opvang en een leerboerderij. Fundatia ProRroma bouwt prefabwoningen voor de armste onder de Roemeense Roma en zet zich in voor medische- en praktische hulp.

De doelstelling van ProRroma is bijdragen aan de toename van levensperspectief en waardigheid voor de allerarmste onder de Roma in Roemenië. Middelen om deze doelstelling te bereiken zijn de inzet van op maat gesneden onderwijs, alfabetisering en de verbetering van de levensomstandigheden van de Roma. In Roemenië zijn namens ProRroma op dit moment veertien betaalde krachten en drie vrijwilligers werkzaam. Voor de genoemde activiteiten is ProRomi volledig afhankelijk van uw voorbede en giften.

Sjaak Monster
ProRoma
28-01-2012
Buitenland
https://www.proromi.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies