Leren om de juiste prioriteiten te stellen

Op donderdag 23 februari spreekt ds. Oscar Lohuis over het stellen van de juiste prioriteiten in je leven. Dit doet hij op de maandelijkse Volg Mij Avond in het Kulturhus in Hoge Hexel. Hoe ga je – in deze tijd – om met je geloof, hoe kun je het geloof meer gestalte geven in je leven en hoe kun je groeien in je geloof?

Dat zijn de vragen die centraal staan tijdens de Volg Mij Avonden die elke derde donderdag van de maand worden georganiseerd. Naast een inleiding door de spreker is er ook ruimte om vragen te stellen en is er tijd voor ontmoeting, zang en muziek.

Oscar Lohuis is rondreizend evangelist en bijbelleraar en is een veelgevraagd spreker door heel het land. Al bijna vier jaar lang maakt Oscar voor Groot Nieuws Radio bijbelstudies. Dit wekelijkse programma heet Nieuw Leven. Vanaf januari 2012 is dit programma verhuisd van de woensdagavond naar de zaterdagavond. Elke zaterdagavond om 22.30 uur wordt het uitgezonden op Groot Nieuws Radio (1008 AM). Op deze website worden alle uitzendingen met regelmaat toegevoegd, zodat de bijbelstudies (vaak ook series) ook na uitzending nog te beluisteren of te downloaden zijn

Vanaf januari 2007 heeft Oscar zich vrijgemaakt van de gemeente in Emmeloord om zich geheel te kunnen geven aan een bediening van prediking en onderricht. Al tijdens de jaren dat hij gemeentepredikant was ging hij veel voor in andere gemeenten van verschillende kerkgenootschappen en sprak hij regelmatig voor groepen studenten of op conferenties. De gemeente Emmeloord werd in de loop der jaren zo groot dat er steeds meer organisatorisch en leidinggevend werk bij kwam kijken. Vanuit het verlangen het evangelie aan mensen buiten de kerk bekend te maken, en de gemeente van Jezus Christus te dienen met diepgaand onderwijs over de fundamentele waarheden van het evangelie, heeft hij de stap gezet een nieuwe bediening op te bouwen, geconcentreerd op evangelieverkondiging en onderwijs vanuit de Bijbel. Het evangelie is zo krachtig dat het in staat is om mensenlevens radicaal te veranderen.

De doelstelling van deze bediening is een zo veel mogelijk mensen te bereiken met deze bevrijdende boodschap. Prediking van bijbelse waarheden en principes met het oog op persoonlijke en gezamenlijke geestelijke vernieuwing. Dat is waar ‘Goed Nieuws Bediening’ voor staat.

De avond begint 23 februari om 20.00 uur (vanaf 19.30 uur inloop met koffie) en duurt tot 22.00 uur, adres: Kulturhus Hoge Hexel, Nieuwe Schoolweg 5, Hoge Hexel.

Christelijknieuws.nl
Goed Nieuws Bediening
15-02-2012
Onderwijs
https://www.volgmijavonden.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies