Tien presentaties over leiderschap in de praktijk

Tien persoonlijke presentaties door leiders, interactief en direct vanuit de praktijk, over bijbels leidinggeven. Hoe doe ik dat, leiding geven in de praktijk? Ben ik wel een leider? Hoe ga ik om met mijn eigen leidinggevende? Wat gebeurt er als ik echt transparant ben? Waar ga ik heen met mijn eigen onzekerheden? Wat doe ik hiermee in het gewone bedrijfsleven? En hoe doe ik dat in mijn gezin?

Op vrijdag 16 maart 2012 krijgt u de kans om op één dag te luisteren naar maar liefst tien aansprekende leiders in Nederland die hun visie geven op het thema leiderschap vanuit een christelijke achtergrond, onder de titel Leiderschapslab. Praktisch, persoonlijk, inspirerend. Een dag vol korte presentaties, elk 21 minuten, allemaal door gerenommeerde sprekers op het gebied van leidinggeven. Aan bod komen persoonlijk leiderschap, leiding geven aan de ander, leiding geven aan organisaties en leiding geven met sociale impact.

Sprekers zijn onder andere Paul Emans (Paem), Menna de Jager (trainer), Arie Kars (Zorggroep Rijnmond), Abwin Luteijn (directeur zorgverzekeraar), Henk Kievit (Nyenrode), Dick den Bakker (voorzitter Besturenraad), Jaap Ketelaar (dominee) en andere aansprekende sprekers. Een dag waarop de sprekers dicht bij u en bij de werkelijkheid willen staan. Een aansprekende en uitdagende manier om met elkaar als christenen die leiding geven, in gesprek te gaan, en van elkaar te leren.

Naast de presentaties zijn er momenten waarop u het gehoorde ook echt kunt verwerken. Momenten van ‘zelfspot’, ‘de kring der spotters’, en ‘de spot op de samenleving’. Bent u bereid om ook echt werk te maken van uw verantwoordelijkheid in deze wereld? Deze dag zal u daarbij ondersteunen en inspireren, in een pragmatische setting.

De dag wordt omlijst door een ‘dag-dichter’ die ons een spiegel zal voorhouden. Ook is er een pauze-programma, met de mogelijkheid tot een lunchgesprek, of een uitwerking middels een workshop van Menna de Jager en Ton Veldhuizen.

Aanmelding kan via www.gidsnetwerk.nl Het leiderslab is een complete dag van 9.00 uur tot 17.00 uur, in Soest. De eerste seminars dit voorjaar waren een groot succes. Andries Knevel, prof. Dr. Lidewey van der Sluis, Henk-Jan Kamsteeg en Piet Mars hielden een persoonlijke en interactieve presentatie over hun kijk op leiderschap. Uit de enthousiaste reacties blijkt dat het een zinvolle en aansprekende seminars waren.

GIDSnetwerk Academy heeft als doel dat talentvolle mensen zichtbaar worden en door de kracht van het evangelie invloed kunnen hebben op een samenhangende en duurzame (lokale) samenleving.GIDS Netwerk Academy biedt seminars van hoog niveau met aansprekende sprekers voor een reële prijs. Leiders en leidinggevenden worden gemotiveerd en ondersteund door deze inspirerende bijeenkomsten over hun rol in de maatschappij. GIDSnetwerk Academy biedt een keur aan sprekers, trainers en coaches met de missie om leiders te dienen in hun leiderschap. GIDS doet dit vanuit een christelijk mens- en wereldbeeld. GIDSnetwerk Academy maakt deel uit van GIDS Netwerk.

GIDS is een oecumenisch-christelijke netwerkorganisatie die zich nadrukkelijk beperkt tot het verenigen van leiders. Alles wat er concreet gedaan moet worden in een stad of dorp laten wij graag over aan de organisaties die daar verstand van hebben. GIDS wil alleen voorkomen dat het volle potentieel aan zorg niet wordt benut doordat leiders onvoldoende samenwerken. Binnen GIDS zijn christenen werkzaam die Jezus Christus willen navolgen in zijn streven naar aardse vrede en gerechtigheid. Als organisatie wil GIDS zich echter niet alleen tot christenen richten, maar tot al diegenen die kunnen voorgaan in het verbeteren van de lokale samenleving. GIDS streeft daarbij naar samenwerking tussen leiders uit alle maatschappelijke geledingen: openbaar bestuur, politieke partijen, kerken, gezondheidszorg, non-profit organisaties, onderwijs, wetenschap, media, kunst en bedrijfsleven.

© Henk-Jan Oudenampsen
20-02-2012
Onderwijs
https://www.gidsnetwerk.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies