Richard Stearns spreekt op Opwekking

Op 26 mei tijdens de pinksterconferentie Opwekking spreekt Richard Stearns. Hij is de schrijver van het boek “Het gat in ons evangelie”. Hij stelt ons de belangrijke vraag: Wat vraagt God van ons in de strijd tegen armoede? Hoe komt de kracht van het volledige evangelie tot uiting in ons leven? Stearns heeft een uitdagende boodschap. Hij spreekt vanuit zijn persoonlijke ervaring.

Richard Stearns is directeur van World Vision US en schrijver van het boek ‘Het gat in ons evangelie’. In 2010 is het boek in de VS uitgeroepen tot christelijk boek van het jaar en is meer dan een half miljoen keer verkocht.

Richard Stearns groeide op in een arm gezin en schopte het tot directeur van een groot bedrijf in serviezen. Totdat God hem riep om directeur te worden van World Vision Amerika. Dit bleek voor hem een belangrijk moment om na te denken over de vraag wat God vraagt van ons in de strijd tegen armoede. Stearns zag deze vraag niet alleen persoonlijk, maar ontdekte ook dat deze vraag nog te weinig wordt gesteld aan de christelijke kerk. ‘Er gaan meer dan 2.000 bijbelteksten over armoede en ongerechtigheid, de boodschap in de bijbel is heel duidelijk’, aldus Richard Stearns.

Luxe opgeven

Richard Stearns heeft lang nagedacht toen hij de vraag kreeg om World Vision Amerika te gaan leiden als directeur. Hij had een comfortabel leven, grote auto en een mooi huis. Hij leefde de “American dream”; van opgegroeid in een arm gezin, hard werken om zijn studie te betalen, was hij uitgegroeid tot directeur van een groot bedrijf in serviezen. Alle luxe zou hij moeten opgeven. En hij zou geconfronteerd worden met armoede.

“Ik snapte niet dat God mij riep voor deze functie. Ik was een goed christen, ging elke zondag naar de kerk, gaf aan goede doelen, waarom zou ik dan zo iets moeten doen? Waarom zou ik mijn luxe leven moeten opgeven, met vrouw en kinderen naar de ander kant van het land verhuizen? Uiteindelijk stelde ik mijzelf de belangrijkste vraag: wat als er 1 kind dood gaat, omdat ik deze uitdaging niet aandurfde omdat ik teveel gehecht ben aan mijn vertrouwde leventje?’ Richard Stearns accepteert de baan en binnen een paar weken stond hij in Oeganda om een project van World Vision te bezoeken. Het eerste kind wat hij ontmoette heet ook Richard. Stearns: ‘Ik zie nu dat dat een bevesting was van God. Dit was het kind wat niet gestorven was omdat ik Gods plan volgde’.

Richard Stearns heeft een bachelor’s degree van de Cornell University en een MBA van de Wharton School van de Universiteit van Pennsylvania. Zijn professionele carrière begon in de marketing bij Gillette. Van 1977 tot 1985 bekleedde hij diverse functies bij Parker Brothers, met als hoogtepunt zijn benoeming tot president in 1984. In 1985 werd hij vice-president bij The Franklin Mint,. Vervolgens trad hij toe als president bij Lenox in 1987.

Als directeur van World Vision Amerika is Stearns sinds 1998 verantwoordelijk voor de Amerikaanse activiteiten op gebied van fondsenwerving en voorlichting. World Vision wil dat kinderen in ontwikkelingslanden gezond zijn en onderwijs krijgen. Ze willen dat kinderen opgroeien in een veilige leefomgeving waar ze liefde ervaren en doorgeven. Ze luisteren naar kinderen en pakken de oorzaken van armoede en onrecht aan. Samen met de familie en omgeving werken ze aan vooruitgang die doorgaat als World Vision weg is.

Onder leiding van Stearns heeft World Vision een ongekende groei doorgemaakt, mede door zijn toepassing van de beste praktijken en het bevorderen van een sterk leiderschap team. Christianity Today noemt World Vision “een steeds belangrijkere speler in de wereld van humanitaire hulp.”

World Vision

04-05-2012
Onderwijs
https://www.worldvision.nl/hetgatinonsevangelie

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies