Nederlandse editie Homecoming valt in de smaak

Zes gospelformaties en een koor verzorgden mooie optredens tijdens het Nederlandse homecomingsconcert in theater De Muzeval in Emmen. De vele bezoekers genoten van het concert dat werd uitgevoerd in de Southern gospelstijl van Bill en Gloria Gaither en in een huiskamersetting: koor en de muzikanten zittend op stoelen op het podium.

De gedrevenheid om samen over Gods liefde te zingen is de basis om in Noord Nederland de Southern gospelmuziek en stijl ten gehore te brengen. Het koor is samengesteld uit 40 leden die veelal actief zijn of waren in diverse bekende gospelformaties. De band bestaat uit 12 muzikanten, met ondermeer een strijkers- en blazersensemble. Een uniek gezelschap met een herkenbare Homecoming sound.

Een kennismaking met de verschillende formaties die in Emmen meezongen:

The Shaped Notes

The Shaped Notes voorheen Freedom Song brengt Gospel in meerstemmige harmony. Deze stijl ook wel Southern Gospel genoemd, groeide dankzij The Gaithers & Homecoming Friends enorm in Nederland. Onder hun oude naam ‘Freedom Song’ nu ‘The Shaped Notes’ waren zij semifinalist bij Groot Nieuws Radio, en Family 7 maakte onlangs TV-opnamen van een concert van Freedom Song. Dit concert wordt regelmatig uitgezonden op Family 7. Ook stonden zij in de voorprogramma’s van Woody Wright/Stephen Hill & The Hoppers allen bekend van de Gaither Homecoming Dvd’s. ‘The Shaped Notes’ treedt regelmatig op in kerken, festivals, en tentcampagnes.

Metanoya

Metanoya is een close harmony-groep, bestaande uit elf leden. In 2001 begonnen als familiegroep. Intussen zijn er twee leden toegetreden die geen familie zijn, maar zeker broers in de Heer. Het repertoire bestaat voornamelijk uit worship- , southern gospel- en blackgospelsongs. Ze zingen zowel a cappella als met pianobegeleiding. De motivatie om te zingen omdat ze het fijn vinden, maar vooral om mensen te raken met het Evangelie. De liefde van God en Zijn grote betrokkenheid met de mens: daar willen ze graag over zingen. Metanoya is Grieks voor “herboren”. Als groep zijn ze allemaal herboren; ze hebben de keuze gemaakt God lief te hebben en Hem te volgen. Klik hier voor een sample

Daan Kroeze

Daan heeft ons wat te vertellen. Zijn Nederlandse nummers hebben velen al geraakt. Daan weet op een originele wijze regels uit de Bijbel te combineren met zijn eigen ervaringen. Zijn warmte en fijngevoeligheid zijn opvallend. Samen met vrienden is zijn band ontstaan waarmee hij nu al weer een paar jaar rondreist. De liederen die hij schrijft en die ze zingen, zijn altijd Nederlandstalig. De liederen moeten iets teweegbrengen bij de luisteraar. Enkele jaren geleden is hij betrokken geraakt bij het zendingswerk van Nico en Trijnie van Eijk in het zuidoosten van dit grote Zuid-Amerikaanse land waarvoor hij een aantal cd’s uitbracht.

Profile

The Band Profile is een country gospelgroep uit Nederland die zeer Amerikaans klinkt. Ze heeft een mix van invloeden uit het verleden toegepast in hedendaagse liedjes. De band schrijft eigen songs, maar brengt ook origineel repertoire. De teksten gaan over geloof, hoop en liefde, actuele onderwerpen en meer. Het repertoire is als een smeltkroes. Een van de hoofddoelen is het bereiken van mensen met het Evangelie van Jezus Christus. Met hun talenten en ervaringen hebben ze een vaste basis gelegd om, door God geleid, Zijn liefdevolle evangelie te verkondigen.

U-Turn

Gospelformatie U-Turn bestaat uit Jos Fokkers, Trudy Raukema-Tent en Ann-Jeannette Hobers-Boonstra. Samen met het Australische gebodsbord “U-Turn” roepen wij d.m.v. melodieuze liederen en persoonlijke getuigenissen, jong en oud op, een radicale ommekeer in hun leven te maken voor onze Heer!

Gods onvoorwaardelijke liefde voor ons, en voor alle mensen, geeft ons het verlangen Hem te dienen. Als ‘U-turn’ mogen wij dit nu al ruim 14 jaar doen.

We hebben o.a. mogen meewerken aan jongerenweekenden van de Evangelische Omroep, tv opnames van Family-7, diverse concerten, kerkdiensten en bijeenkomsten.

Na een periode van 3 jaar, waarin we alleen projectmatig hebben gezongen, hebben we vanaf begin 2011 weer een actieve doorstart gemaakt.

We vinden het dan ook geweldig om aan de Homecoming-concerten onze medewerking te verlenen en hebben hiervoor een nieuw afwisselend repertoire samengesteld waarin, in elk lied, duidelijk de liefde van de Here Jezus voor alle mensen naar voren komt!

True Desire Vocalband

Een enthousiaste groep muzikanten die hun talenten willen bundelen om mensen te kunnen bemoedigen door middel van Gospel muziek. Vanaf begin December zijn we begonnen als ‘Vocalband True Desire’ (oprecht verlangen). Wij zijn een enthousiaste groep muzikanten die hun talenten willen bundelen om mensen te kunnen bemoedigen door middel van Gospel muziek. In 2010 hebben een aantal van ons mogen meewerken aan de drie geweldige concerten van Homecoming. Al snel ontstonden er goede vriendschappen en een hechte band onderling. Het was dan ook wel even ontwennen toen de concerten voorbij waren. Homecoming was voor ons de trigger om als groep verder te gaan.

Het tweede concert in deze reeks is gepland op 10 november 2012 in Veendam in theater van Beresteyn.

Redactie christelijknieuws
© Henk-Jan Oudenampsen
07-10-2012
Muziek
https://www.homecomingnl.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies