Regiobijeenkomsten SDOK over christenvervolging

GORINCHEM – Van 17 t/m 20 april organiseert SDOK (Stichting De Ondergrondse Kerk) een serie regiobijeenkomsten met het thema ‘Christenen onder vuur in Nigeria’.

Met deze bijeenkomsten wil de stichting bezoekers informeren over de situatie van christenen in Noord-Nigeria en hen inspireren met de persoonlijke verhalen van vervolgde christenen. De bijeenkomsten vinden plaats in Utrecht, Apeldoorn, Drachten en Gouda.

Veel christenen in het noorden van Nigeria leven onder de constante dreiging van terreur. Al jarenlang zijn christenen het slachtoffer van radicale groeperingen, die van Nigeria een islamitisch land willen maken, te beginnen in het noorden. Wie zich niet tot de islam wil bekeren, moet vluchten – of sterven.

Eén van de sprekers op de regiobijeenkomsten is Habila. Deze jeugdleider van een kerk in het noorden van Nigeria werd afgelopen november in zijn huis overvallen door moslimextremisten. Met de loop van een geweer tegen zijn gezicht gedrukt, kreeg hij de keuze: de islamitische geloofsbelijdenis uitspreken of sterven. Habila antwoordde: “Ik ben christen en zal dat blijven, al wordt het mijn dood!” Daarop haalde de aanvaller de trekker over. Hoewel hij zwaargewond raakte, overleefde Habila deze moordaanslag.

Een andere spreker op de bijeenkomsten is Zingak. Hij coördineert ter plaatse een SDOK-project waarbij medische hulp wordt geboden aan christenen die gewond zijn geraakt bij aanvallen.

Data & locaties

De bijeenkomsten vinden plaats op de volgende data en locaties:

· woensdag 17 april: Matthéüskerk, Utrecht

· donderdag 18 april: Eben Haëzerkerk, Apeldoorn

· vrijdag 19 april: De Hoeksteen, Drachten

· zaterdag 20 april: Driestar Educatief, Gouda (jongerenavond)

Alle bijeenkomsten beginnen om 20.00 uur en zijn vrij toegankelijk. Aanmelden is niet nodig. Daarnaast is er speciaal voor kinderen op woensdagmiddag 17 april in De Ontmoeting in Sliedrecht een ‘clubmiddag’, waar de 19-jarige Blessing uit Nigeria haar verhaal zal vertellen.

Richard Groenenboom
SDOK
19-03-2013
Buitenland
https://www.sdok.nl/bijeenkomsten

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies