SDOK Event: Geloven in Noord-Korea is le-vens-ge-vaar-lijk

Noord-Koreaanse christenen hebben alles voor de Heere Jezus over. Tijdens het gratis event van SDOK ‘Geloven in Noord-Korea’, vrijdagavond 21 juni 2024, deelt broeder Ahn, een voormalig eliteofficier van de Noord-Koreaanse leider Kim, zijn verhaal.

Samenkomsten in het donker en fluisterend zingen. Noord-Koreaanse christenen ontmoeten elkaar niet voor niets in het geheim: geloven is le-vens-ge-vaar-lijk.

Geloven in Noord-Korea

Wat maakt dat deze broers en zussen zelfs bereid zijn om te sterven voor Christus? Wat betekent dat voor jou in Nederland, een land waar sterven voor ons geloof niet aan de orde lijkt? Ontdekt het tijdens een gratis event van SDOK. Tijdens ‘Geloven in Noord-Korea’ hoor je de verhalen van Noord-Koreaanse christenen en word je aangemoedigd in je eigen geloof.

Ahn uit Noord-Korea

Als eliteofficier van de Kim-familie is het broeder Ahns taak hun portretten te redden uit een brand. Hoewel dit bijna zijn leven kost, ontvangt broeder Ahn niets van de beloofde roem vanwege zijn heldendaad. “Ik vond het toen uiterst onrechtvaardig. Als ik nú terugkijk, zie ik het als Gods voorzienigheid.”

Teleurgesteld in de machtige familie besluit broeder Ahn te vluchten naar Zuid-Korea. Daar bezoekt hij als onderdeel van de inburgering een aantal kerkdiensten. “Eerst ging ik naar de kerk omdat ik eenzaam was. Maar door de liefde en dienstbaarheid van de christenen werd ik nieuwsgierig naar de Heere Jezus. Ik leerde meer over Christus en uiteindelijk ontmoette ik Hem zelf.”

Nu is broeder Ahns grote verlangen om landgenoten met het Evangelie te bereiken. Tijdens het event ‘Geloven in Noord-Korea’ vertelt Ahn zijn levensverhaal.

Spreker: Pastor Tim

Pastor Tim, voorganger in Zuid-Korea, werkt al jarenlang met vluchtelingen uit Noord-Korea. Hij ziet van dichtbij hoe God in dit gesloten land werkt. Hij spreekt over wat het verhaal van pastor Ahn (en andere Noord-Koreanen) ons, christenen in het ‘vrije westen’, kan leren.

Andere programmaonderdelen:

Tijdens het event krijg je een uniek inkijkje in manieren waarop het Evangelie onder Noord-Koreanen wordt verspreid. Ook zingen we samen; onder andere een lied in het Noord-Koreaans.

Praktische informatie

Datum & tijd: Vrijdagavond 21 juni: 19:45 – 22:00 uur
Locatie: Het Kruispunt, Verlengde Parallelweg 12 in Barneveld
Vertaling: Het hele programma wordt vertaald door een tolk
Reserveren: Tickets event
Web: www.sdok.nl
Auteur en foto: SDOK

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies