Gomarus brengt ruim 12000 euro bijeen voor Mercy Ships

De Groningse VMBO-Leerlingen van de Gereformeerde scholengemeenschap Gomarus, met ook vestigingen in onder andere Leeuwarden en Assen, hebben eind december 2013 in hun projectweek actie gevoerd voor Mercy Ships.

Afgelopen week mocht Aad van Noppen, directielid van deze christelijke, medische hulporganisatie, in Groningen een cheque in ontvangst nemen van ruim 12.000 euro! En nog altijd komt er geld binnen bij het Gomarus college. Een week lang hebben honderden leerlingen actie gevoerd: schaatstocht, kerstontbijt, allerlei spelactiviteiten. Ook hebben leerlingen individueel acties opgezet; zo verkochten enkele leerlingen op bestelling zelfgemaakte bureaulampen, en werd zelfgemaakte soep verkocht.

De cheque werd overhandigd door Teamleider VMBO Henk Folkers. Hij was onder de indruk van het enthousiasme van ‘zijn’ leerlingen: ‘Super, magnifiek wat jullie voor elkaar hebben gekregen.’ Hij prees de leerlingen voor hun belangeloze inzet. ‘We zijn allemaal enorm verrast door de eindopbrengst!’

Aad van Noppen reageerde verheugd op de mooie actie en het aangeboden bedrag. ‘Het enthousiasme waarmee jullie dit hebben gedaan is om stil van te worden. De creativiteit waar het gaat om de verschillende acties is ook heel bijzonder te noemen. Samen hebben jullie een formidabel bedrag bij elkaar gebracht. Tientallen tieners in Afrika, allemaal jongeren van jullie eigen leeftijd, kunnen dankzij jullie acties een operatie ondergaan.’

Mercy Ships biedt dankzij deze en andere financiële steun gratis operaties en medische zorg voor de armsten van Afrika. Met het ziekenhuisschip Africa Mercy worden jaarlijks duizenden mensen geholpen. Sinds augustus ligt het schip in de Republiek Congo. Na de komende zomer vertrekt het schip naar Guinee, opnieuw op verzoek van de Guinese overheid.

Aan boord werken ongeveer 450 vrijwilligers uit meer dan 40 landen. Ook uit Nederland zijn tientallen verpleegkundigen, technici en leerkrachten werkzaam. Er zijn nog genoeg vacatures open, op allerlei terreinen, want Mercy Ships wil zoveel als mogelijk hulp kunnen bieden, en daarvoor kan de organisatie iedereen gebruiken. Op de website van de organisatie zijn alle vacatures te vinden. Ook kunnen andere scholen (en kerken!) contact opnemen met Mercy Ships Holland (kantoor Rotterdam) als ook zij actie willen voeren voor Mercy Ships.

Drs. Arjen van der Wolf
© Mercy Ships
18-02-2014
Hulpverlening
https://www.mercyships.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies