Jaar cel voor verduistering collectegeld Opwekking

Het Algemeen Dagblad, ANP en andere media melden vandaag dat de man die 28 jaar lang geld verduisterde tijdens het christelijke Pinksterevenement Opwekking in Biddinghuizen een celstraf van een jaar krijgt opgelegd, waarvan drie maanden voorwaardelijk. De aanklager eiste deze straf vandaag bij de rechtbank in Lelystad.

In de loop der jaren is Opwekking uitgegroeid tot een ontmoetingsplaats waar duizenden christenen uit verschillende kerken en gemeenten met elkaar het pinksterfeest vieren. Vorig jaar kwamen meer dan 55.000 mensen naar de polder, waaronder meer dan 20.000 kampeerders.

De 62-jarige verdachte uit Apeldoorn werkte sinds 1976 als vrijwilliger bij de Pinksterconferentie als geldteller. Tijdens het Opwekking-evenement wordt een aantal malen een collecte gehouden. De opbrengst daarvan en het geld dat met catering wordt verdiend, wordt dagelijks geteld in een aparte ruimte op het terrein. Er waren al jaren onverklaarbare kasverschillen bij Opwekking, aldus o.a. het Algemeen Dagblad van vandaag.

Van vrijdag 6 t/m maandag 9 juni 2014 organiseert Opwekking voor de 44e keer haar jaarlijkse pinksterconferentie op het evenemententerrein van Walibi Holland in Biddinghuizen.

Algemeen Dagblad
© Henk-Jan Oudenampsen
18-02-2014
Samenleving
https://www.ad.nl/ad/nl/1012/Nederland/article/detail/3599387/2014/02/18/Jaar-cel-geeist-om-verduistering-De-Opwekking.dhtml

ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies