Werkbezoek Nederlandse Ambassadeur aan ProRroma-project

De Nederlandse Ambassadeur in Roemenië, de heer van Bonzel, bracht van 11-14 april een uitgebreid werkbezoek aan de ProRroma-projecten in Cluj. Op vrijdag werden drie Roma-gemeenschappen (Contonolui, Colina Verde en Dallas) bezocht waar ProRroma werkt.

De heer van Bonzel werd onder andere verteld dat de beide douchecontainers van de gemeente Cluj in Colina Verde en Dallas, vele maanden na plaatsing, nog steeds niet functioneel zijn. De heer van Bonzel heeft dit vrijdagavond direct besproken met burgemeester Boc van Cluj die toezegde hier snel werk van te zullen maken. Van Bonzel heeft toegezegd de burgemeester bij zijn aanstaande bezoek in juni hier opnieuw naar te vragen.

Maandagochtend bezocht hij de vuilnisbelt en ontving hij vertegenwoordigers van het United Nations Development Program, de politie en het hoofd van de Sociale Dienst in het Multifunctioneel Centrum van ProRroma in Dallas. De heer van Bonzel vertelde dat Nederlandse zakenmensen de grootste sponsors zijn van de UNDP. De politie bevestigde dat, sinds Bert en Margriet Looij in Dallas werken, de criminaliteit omlaag is gegaan. De conclusie van allen was dat onderwijs het meest belangrijk is voor de integratie van de Roma en de ProRroma-benadering (onderwijs in de Roma-gemeenschappen) werkt.

De ambassadeur wil te zijner tijd opnieuw de ProRroma-projecten bezoeken met zakenlieden en ziet kansen voor zowel het Roemeense -, en Nederlandse bedrijfsleven om een bijdrage te leveren aan verbeteringen voor de Roma in Roemenië. Tijdens dit bezoek werd contact gelegd met honorair consul Wouter Reyers en daarmee een opening naar het lokale bedrijfsleven.

De heer van Bonzel nam veel tijd om gesprekken te voeren en indrukken op te doen. Nadien kwamen positieve reacties uit de kampen op het bezoek van de ambassadeur. Zelf reageerde de heer van Bonzel na het bezoek met de opmerking dat het een aangrijpend bezoek is geweest en dankte hij Bert en margriet Looij en hun team, zowel in Dallas e.o. als ook de andere dag op de vuilnisbelt zelf.

Sjaak Monster
ProRroma
19-04-2014
Hulpverlening
https://www.proromi.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies