Studiedag over ethische dilemma’s begin en einde van het leven

Zaterdag 14 juni organiseert de Evangelische Toerusting School (ETS) een studiedag in Veenendaal over ‘Ethische dilemma’s rond het begin en einde van het leven’. Spreker is anesthesioloog drs. Paul Lieverse (foto).

Tijdens de ETS-studiedag wordt onder meer gesproken over de medische mogelijkheden en dilemma’s rond het begin van het leven. Denk aan IVF, embryoselectie, abortus, levensbeëindiging bij ernstig gehandicapte pasgeborenen en adoptie. Maar ook over medische mogelijkheden en dilemma’s rond het levenseinde, zoals palliatieve zorg, palliatieve sedatie, “pil van Drion” en euthanasie. Ten slotte is er aandacht voor hoe over deze thema’s overleg te voeren binnen de christelijke gemeente en hoe de discussie vorm te geven in de samenleving.

Paul Lieverse

De spreker Paul Lieverse is werkzaam als anesthesioloog-pijnspecialist in het Erasmus MC Kanker Instituut (voorheen: Daniel den Hoed Kliniek) te Rotterdam. Daarnaast is hij o.a. voorzitter van CMF Nederland (Christian Medical Fellowship). Ook publiceert hij regelmatig over thema’s rond een christelijke visie op gezondheidszorgthema’s. Daarnaast is hij als docent ethiek bij de opleiding Pastorale Hulpverlening van het Evangelisch Pastoraal Studiecentrum (EPS) verbonden aan het Evangelisch College.

ETS-studiedagen

De studiedag over ‘Ethische dilemma’s rond het begin en einde van het leven’ is de laatste van drie praktijkgerichte ETS-studiedagen die dit cursusjaar rondom het thema ‘Ethiek en pastoraat’ worden georganiseerd. De drie jaarlijkse ETS-studiedagen zijn een aanvulling op het curriculum van de 4-jarige Bijbelcursus en bedoeld om cursisten praktisch toe te rusten voor een taak in kerk en gemeente.

De ETS-studiedag vindt van 10:30 tot 16:00 uur plaats in het kerkgebouw ‘De Goede Reede’, Vondellaan 2 in Veenendaal. ETS-cursisten en studiepashouders van het Evangelisch College kunnen gratis aan de studiedagen deelnemen. Ook niet-cursisten zijn van harte welkom. Voor hen bedragen de aanmeldingskosten per studiedag € 17,50. Gemiddeld worden de ETS-studiedagen bezocht door circa 150 bezoekers.

Annelies Eijkelenboom


Evangelisch College
29-05-2014
Onderwijs
https://www.evangelisch-college.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies