Bijbelleeschallenge Exodus: God maakt zichzelf bekend

Uit een onderzoek van het Nederlands-Vlaams Bijbelgenootschap in 2022 is gebleken dat 17 procent van de ondervraagde christenen elke dag de Bijbel leest. Veel christenen vinden het moeilijk om de tijd te vinden om de Bijbel open te slaan en vinden de Bijbel ook lastig te begrijpen. Het Evangelisch College wil het Bijbelgebruik onder christenen stimuleren en organiseert daarom een Bijbelleeschallenge over Exodus.

Tussen Pasen en Pinksteren worden de deelnemers uitgedaagd om elke dag een stukje uit Exodus te lezen. Daarbij krijgen ze verdiepende achtergrondinformatie om de tekst beter te begrijpen en toepassingsvragen waarin de gelezen tekst relevant wordt voor hun eigen leven. Elke week ontvangen ze een kort videocollege met een verdieping van een theologisch thema.

Waarom Exodus?

In deze tijd van oorlogen en crises, lijkt God soms ver weg. Zo vergaat het ook het volk Israël in Exodus. Het boek begint met Israël dat in slavernij leeft en een God die afwezig lijkt, maar eindigt met een bevrijd volk dat vrijwillig voor God een tabernakel bouwt. Een ommekeer die komt door Gods ingrijpen. Hij is trouw aan het verbond dat Hij heeft gesloten met Abraham, Isaak en Jacob. Maar niet alleen Gods trouw wordt duidelijk in Exodus. God maakt zich ook op andere manieren bekend. Hoe? Dat wordt bekend in de Bijbelleeschallenge. 

Meer informatie en aanmelden

De Bijbelleeschallenge is gratis te volgen. Aanmelden is wel nodig. Dat kan via: www.evangelisch-college.nl/exodus . Hier is ook meer informatie te vinden over de Bijbelleeschallenge.

Het Evangelisch College

Het Evangelisch College biedt (deeltijd)opleidingen en cursussen voor volwassenen op het gebied van de Bijbel, Theologie, Missionair Werk, Pastoraat, Jongerenwerk, Prediking en Leiderschap. Verspreid over ruim 65 leslocaties in Nederland volgen jaarlijks ruim 1500 christenen een opleiding of cursus bij het Evangelisch College.

Auteur: Mirjam Harms
Web: www.evangelisch-college.nl
Beeld: © Henk-Jan Oudenampsen

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies