Muziek speelt belangrijke rol bij verwerking vliegramp Oekraine

Nederland heeft de eerste lichamen van de vliegramp in de Oekraine thuisgehaald. Het land verwerkt langzaam de tragedie met onder andere een nationale dag van rouw, waarin muziek een speciale rol had.

Op de dag van nationale rouw verwoordde muziek op een bijzondere manier de gevoelens van de veelkleurige groep mensen in de dienst ‘Verbonden in Verdriet’, die gehouden werd in de St. Joriskerk in Amersfoort en die landelijk uitgezonden werd. Tussen verschillende muziek vanuit diverse kerkgenootschappen klonk ook het lied ‘I Still Cry’ van Julie Miller, die in de jaren ’90 als gospelartieste Nederland regelmatig bezocht.

Iris Kroes, winnares van The Voice Of Holland vertolkte het op haar instrument, de harp. Inmiddels heeft ze het lied als gratis download beschikbaar gemaakt op istillcry.iriskroes.com. Kroes: “Vanwege de hartverwarmende reacties vanuit de hele wereld en de vraag naar een mogelijkheid om het nummer ‘I still cry’, geschreven door Julie Miller en uitgevoerd door Iris Kroes, te downloaden, is het hier kosteloos beschikbaar voor de nabestaanden, familieleden en anderen die steun uit dit nummer kunnen halen. Al mijn gedachten zijn bij de nabestaanden, gecondoleerd.”

Een ander lied dat veel aandacht trok, was ‘In Onze Duisternis’. Veel mensen zullen het kennen in de uitvoering door Sela, maar het lied is oorspronkelijk afkomstig uit Taizé en is bekend als ‘Dans Nos Obscurites’.

Aan de dienst in Amersfoort werkten musici als Jaap Kramer (o.a. bekend van At Once), Noortje van Middelkoop en Luca Genta (bekend van The Psalm Project) mee.

Vanuit het buitenland is ook meegeleefd met Nederland. Aanbiddingsleider Paul Baloche deelde een boodschap in het Nederlands via zijn Twitter-account: “Aan mijn vrienden in Nederland: ik bid voor jullie vanwege deze verschrikkelijke tragedie. Heer, ontferm U.”

Leon van Steensel voor christelijknieuws.nl
Schermafdruk video iriskroes.com
25-07-2014
Muziek
https://istillcry.iriskroes.com

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies