Het mooiste cadeau dat God ons heeft gegeven

Wanneer het feest is, ga je vaak je huis versieren. Bij een verjaardag horen slingers en ballonnen. Als er grote voetbalwedstrijden gespeeld worden, versieren veel mensen hun huis met oranje spullen. Deze week maken mensen hun huis mooi voor Kerst. Maar wat vier je eigenlijk met Kerst? Waarom is Kerst een feest?

Kerst heeft alles te maken met een heel oud, maar echt gebeurd verhaal. Het gaat over Jozef en Maria, maar de belangrijkste persoon uit het verhaal is de baby van Maria.

Het verhaal begint als Maria bijna gaat trouwen met Jozef. Op een dag krijgt ze bezoek. Ze schrikt ervan, er staat zomaar een engel bij haar in huis en dat gebeurt toch bijna nooit. De engel zegt dat ze niet bang hoeft te zijn. ‘Ik heb goed nieuws voor je, Maria,’ zegt hij. ‘God heeft jou uitgekozen. Jij zult een kindje krijgen. Hij is de Zoon van God en Hij zal de Redder van de mensen zijn.’

Maria snapt meteen waar de engel het over heeft. Haar hele leven heeft ze al gehoord over de Redder op wie de mensen wachten. Als Hij komt, zal Hij de mensen laten zien hoe ze het in orde kunnen maken met God. Maria is geweldig blij dat Hij bijna komt en dat zij de moeder van dit kindje mag worden.

Bethlehem

Een paar maanden later gaat ze met Jozef op reis naar Bethlehem. De keizer wil weten hoeveel mensen er in het land wonen, daarom moet iedereen naar de plaats gaan waar zijn familie vandaan komt. Er zijn veel mensen op reis. In Bethlehem is het zo druk dat er geen slaapplaats te vinden is. Maria is zo moe, de baby komt al bijna. Gelukkig biedt een vriendelijke man hun zijn stal aan. Daar is het lekker warm en droog.

In die nacht wordt de Zoon van God geboren. Maria noemt hem Jezus, en legt hem in een voerbak van de dieren. Een poosje later wordt er op de deur geklopt. Wie zou dat zijn? Er staat een groepje schaapherders. Ze komen voor het kindje. ‘Maar hoe wisten jullie dat hier een kindje is geboren?’ vraagt Jozef verbaasd. ‘Dat hebben de engelen ons verteld. Midden in de nacht kwam een engel die vertelde dat de Redder geboren is. En ineens was de lucht vol met engelen. Ze zongen een prachtig lied.’ De stoere herders kijken heel voorzichtig in de voerbak, naar het kindje Jezus. Ze worden heel blij van Hem. Als ze teruggaan, vertellen ze aan iedereen die het maar wil horen dat zij de Redder gezien hebben.

Bijbel

In de Bijbel kun je nog veel meer verhalen lezen over Jezus. Er staat ook in dat Jezus eigenlijk Gods grote cadeau voor de mensen is. Jezus had een prachtig plekje in de hemel. Daar is het veel mooier dan op aarde, maar toch kwam Hij een poos op aarde wonen. Op die manier kon Hij mensen laten zien dat God in de hemel van hen houdt en graag wil dat zij in Hem gaan geloven.

Cadeau

Als je met Kerst een mooi cadeautje krijgt, denk dan ook eens aan het allermooiste cadeau dat God ons heeft gegeven.

Alinda Rutgers
leven nu
24-12-2014
Evangelisatie
https://www.leven.nu

ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies