Newsboys presenteren eeuwenoude songs opnieuw

Sommige muziek blijft ons een leven lang bij. En er zijn liedjes die inmiddels al eeuwenlang gezongen worden. De Newsboys besloten juist deze muziek opnieuw te presenteren op hun nieuwe cd ‘Hallelujah For The Cross’. Voor de gelegenheid gaven ze de songs een gloednieuw jasje.

Of je nu wel of niet grootgebracht bent in een gezin waarin je zondag in de kerk zat; je herkent het vast wel. Bij het horen van bepaalde liedjes komt het gevoel, de ervaring van toen, weer naar boven. En soms gaat jaren later de tekst van die liederen pas echt voor je leven. Het overkwam Michael Tait, zanger van de Newsboys en zelf zoon van een voorganger.

Hymns

Zijn verleden stond aan de wieg van de nieuwe cd ‘Hallelujah For The Cross’; met name zijn verleden met hymns. “Hymns zijn belangrijk voor me. Ik hou van de moderne aanbiddingsmuziek, maar heb een speciaal plekje in mijn hart voor die oude liederen. Ze blijken vaak geschreven te zijn in moeilijke tijden waarin mensen wanhopig waren en pijn leden. Uit die situaties kwamen liederen voort die lieten merken hoe mensen des te meer hun hoop op God vestigden. Als ik deze liederen nu zing, doen ze meer met me dan heel wat andere dingen waar ik naar grijp als ik me geestelijk droog en dor voel.”

De Newsboys namen een heel album op met liederen als ‘Hallelujah For The Cross’, ‘Jesus Paid It All’ en ‘All Creatures Of Our God And King’. Bovendien namen ze een gemoderniseerde versie op van hun eigen oude medley ‘Where You Belong / Turn Your Eyes Upon Jesus’, die 22 jaar geleden voor het eerst op een album verscheen.

Hoogtepunten

Voor veel artiesten is het presenteren van een nieuw album al een hoogtepunt van het jaar, maar voor de Newsboys is het slechts één van vele. Zo speelde de band op de EO Jongerendag in juni en is ze onlangs genomineerd voor een American Music Award; een prijs waarbij de winnaars gekozen worden door het publiek –de fans- waardoor het een zeer gewaardeerde onderscheiding is onder artiesten. Het is de tweede keer dat de Newsboys genomineerd zijn. Daarnaast kreeg de cd ‘God’s Not Dead’ de goudstatus, wat betekent dat er een half miljoen exemplaren van verkocht zijn.

Leon van Steensel is journalist, publicist en copywriter. Specialist op het gebied van christelijke muziek. Altijd opzoek naar het verhaal achter een song. Leon werkte jaren bij GMI-music en is momenteel eigenaar van ‘Leon van Steensel Producties’, een tekst, promotie en marketing bureau. Leon is freelance medewerker van christelijknieuws.nl

Leon van Steensel voor christelijknieuws.nl
Beeld: Newsboys
Web: www.newsboys.com

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies