Apeldoorn loopt uit voor concert Johannes de Heer Koor met 600 koorleden

Vandaag werd het eerste concert gegeven door het Groot Nederlands Johannes de Heer koor onder leiding van Wim Magré. De deuren van de Grote kerk in Apeldoorn gingen om 19:00 uur open voor de lange rij bezoekers. Medewerking werd verleend door ds. J. Enderlé, Veluws Mannenensemble, Erica Vogel (dwarsfluit) en Wim en Wilbert Magré (orgel/piano).

Het Groot Nederlands Johannes de Heer Koor is een succesvol initiatief. Enkele maanden na lancering is er een stop gezet op nieuwe deelnemers. “Met 600 zangers en zangeressen zitten we aan de maximale capaciteit”, vertelt Wim Magré, die samen met zijn zoon Wilbert de muzikale leiding heeft.

Uit de massale belangstelling blijkt hoe geliefd de liederen van Johannes de Heer nog steeds zijn. In 2016 is het precies 150 jaar geleden dat De Heer in Rotterdam werd geboren. Dit bijzondere moment was aanleiding voor de oprichting van het unieke Groot Nederlands Johannes de Heer Koor. Het landelijke projectkoor repeteert in acht plaatsen door heel Nederland om uiteindelijk als groot samengesteld koor concerten te geven op vier bijzondere locaties. De uitvoeringen zijn in Apeldoorn (Loolaankerk), Gouda (Sint Jan), Kampen (Bovenkerk) en Rotterdam (concertgebouw de Doelen).

Johannes de Heer

Johannes de Heer werd op 23 mei 1866 in Rotterdam geboren. Hij stond in de jaren ’20 van de vorige eeuw aan de wieg van de christelijke omroep NCRV, die destijds een orthodox gereformeerd geluid liet horen. Daarnaast heeft hij van Het Zoeklicht opgericht. In het dagelijks leven was hij orgelbouwer. Meest bekend is Johannes de Heer door zijn liederen die zijn samengebracht in een naar hem vernoemde liedbundel. Daar juicht een toon (25),’t Scheepken onder Jezus’ hoede (213) en Veilig in Jezus’armen (523) behoren tot de meest gezongen geestelijke liederen. Tal van Johannes de Heer liederen zijn gebaseerd op psalmen.

Steun voor Woord & Daad

Het Groot Nederlands Johannes de Heer koor steunt een hulpverleningsproject van Woord en Daad in Bangladesh. In Bangladesh werkt Woord en Daad aan een grootschalig huizenbouwproject. In combinatie met een lening, worden Bengalen aan een woning van goede kwaliteit geholpen. Daarbij worden ze zelf verantwoordelijk gemaakt voor hun eigen huis en de medefinanciering. Bengalen krijgen een huis en betalen de lening terug. Het huis is voorzien van sanitair en watervoorziening. Ze krijgen voorlichting over de werkwijze van de hypotheek en hoe ze kunnen werken aan terugbetaling.

Redactie ChristelijkNieuws.nl
Foto’s: © TOFF-fotografie.nl
02-04-2016
Web: www.johannesdeheerkoor.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies