Amir Tsarfati: Gods belofte om Israël te bewaren staat vast

Het is weer een drukke week geweest. Met alles wat er hier bij Connect gebeurt en de toenemende spanning aan onze noordelijke grens, kan ik gerust zeggen dat mijn gedachten vaak op hol slaan. Aan de ene kant ben ik enthousiast over de mogelijkheden voor de toekomst die Connect ons biedt, maar aan de andere kant weet ik dat het onvermijdelijke nadert voor de confrontatie van mijn land met de grootste terreurorganisatie ter wereld: Hezbollah.

Maar al ervaar ik zeker stress op dit moment en kom ik vaak in de verleiding om bezorgd te zijn, toch word ik er dagelijks aan herinnerd dat ik mijn gedachten gericht moet houden op Gods voorziening in alle dingen. Zijn belofte om Israël te bewaren staat vast.

Het is geweldig om te bedenken dat onze bediening Behold Israel later deze maand haar tienjarig bestaan zal vieren. Als ik nadenk over alles wat we in de afgelopen tien jaar mochten doen, dan ben ik dankbaar voor de vele wonderen die God heeft bewerkt. Hij heeft zo veel voor ons gedaan en ik ben onder de indruk van wat Hij ons heeft laten doen.

Voordat ik jullie een paar belangrijke updates geef over mijn omgeving, eerst enkele essentiële updates over de bediening.

De bediening

Dinsdag heb ik weer een update over het Midden-Oosten gegeven vanuit Connect, waarin ik een aantal onderwerpen heb behandeld met betrekking tot de huidige gebeurtenissen in mijn land en verschillende gebieden in de regio. Stem erop af om op de hoogte te blijven. Bovendien zullen we op maandag om 9:00 AM PDT vanuit Connect onze allereerste live Q & A houden met mijn goede vriend pastor Barry Stagner! Vervolgens op dinsdag om 12:00 PM PDT weer een update over het Midden-Oosten. We hebben een aantal andere spannende nieuwe inhoud in de komende weken, dus blijf op de hoogte!

Enkele dagen geleden hebben we een nieuwe podcast uitgebracht over het onderwerp ‘Israël: vervangen of omarmd?’, waarin mijn goede vriend dr. Golan Broshi en ik grondig ingaan op het onderwerp ‘Vervangingstheologie in de tijd waarin we leven’. We krijgen erg goede feedback. Beluister de podcast zeker!

Stem vrijdag om 12:00 PM PDT af op Facebook & YouTube! Vanaf de oprichting als natie is de hoop van Israël nooit gevonden in het volk zelf. De basis van hun hoop was – en is tot op de dag van vandaag – gevestigd in hun God. Maar als de Bijbel spreekt over de hoop van Israël, naar wie of wat verwijst hij dan? Ga met mij, Amir, mee op reis door de Schrift om de hoop van Israël in het verleden, heden en de toekomst vast te stellen. Onderweg zul je ontdekken dat deze hoop niet alleen voor Israël geldt, maar voor de hele wereld.

Ik wil persoonlijk mijn intense dankbaarheid uitspreken voor jullie onvoorwaardelijke liefde, vurige gebeden en trouwe financiële steun die ons in staat stellen om dit alles te doen. Jullie zijn medewerkers van ons!

Telegram

Zoals in elke nieuwsbrief wil ik je er ook nu weer aan herinneren om je te abonneren op mijn Telegram-kanaal mocht je dat nog niet gedaan hebben. Hierop plaats ik real-time nieuwsberichten over Bijbelse profetie en actuele gebeurtenissen, en het is het enige platform dat mij toestaat om transparant te zijn en de waarheid naar buiten te brengen! Telegram:  t.me/beholdisraelchannel

Het Midden-Oosten

De binnenlandse oorlog

De interne onenigheid heeft geen vakantie genomen na 7 oktober. De progressieve beweging in Israël heeft er juist haar voordeel mee gedaan – zelfs met ons leger. Twee takken van de IDF hebben kolossaal gefaald op 7 oktober en ook na die tijd: onze inlichtingendienst en luchtmacht. De inlichtingendienst heeft niet op tijd gewaarschuwd en de luchtmacht heeft niet snel genoeg gehandeld om het luchtruim van Israël te verdedigen tegen bedreigingen vanuit de lucht. Interessant genoeg hadden deze twee takken de meeste actieve leden in de protesten tegen de gerechtelijke hervorming. Vergis je niet, 7 oktober werd al jaren voorbereid, maar helaas hebben heel veel ‘nuttige idioten’ het plaatsvinden ervan gemakkelijker gemaakt!

Netanyahu heeft te maken met een druk die geen van de Israëlische premiers eerder heeft ondervonden. Stel je voor dat je te maken hebt met interne onenigheid, militaire conflicten op meerdere plaatsen, corrupte leiders in het land en een Witte Huis dat je voortdurend ultimatums stelt. Nu we het toch over het Witte Huis hebben: Netanyahu heeft de Amerikanen duidelijk gemaakt dat Israël geen situatie zal accepteren waarin Hezbollah beslist wanneer er wordt geschoten en wanneer er wordt gevochten op basis van wat er in Gaza gebeurt. Volgens dezelfde bronnen heeft Netanyahu aan de Amerikanen verklaard dat we de situatie van Hezbollah in het grensgebied en de onmiddellijke bedreiging voor de nederzettingen in het noorden niet zullen accepteren. De essentie van zijn boodschap aan de Amerikanen: Of jullie zorgen ervoor dat ze (Hezbollah) zich terugtrekken achter de rivier de Litani, of de IDF zal ze terugdrijven achter de rivier.

De oorlog in Gaza

Aan de ene kant is het moeilijk te geloven dat het bijna negen maanden geleden is dat onze oorlog tegen Hamas in Gaza begon. Aan de andere kant is het niet zo verrassend, nu we ontdekt hebben hoe complex hun ondergrondse tunnelsysteem is. Om nog maar te zwijgen van de complicaties van het vechten tegen psychopaten die vrouwen en kinderen als schild gebruiken. Hoe dan ook, we zijn er nog steeds. Het front is echter veranderd van een totale oorlog in Rafah naar gerichte aanvallen op terroristen en specifieke infrastructuur terwijl we al doende het tunnelsysteem vernietigen. Helaas zijn er nog steeds tientallen Israëlische gijzelaars, van wie we aannemen dat de meesten dood zijn. Maar we zijn hoe dan ook van plan om ze allemaal thuis te brengen. Ondertussen gaan de gevechten door. Israëlische soldaten beleven zware dagen in Gaza en worden het slachtoffer van met boobytraps bezaaide huizen en tunnelschachten. Er vallen steeds meer slachtoffers en gewonden. Blijf alsjeblieft voor hen bidden.

De spanning in het noorden neemt toe

Onze huidige confrontatie met Hezbollah lijkt op een tenniswedstrijd, maar in plaats van met een stuiterende neonbal hebben we te maken met raketten, projectielen en drones. De IDF valt dagelijks militaire locaties van Hezbollah in Zuid-Libanon aan, terwijl ’s werelds grootste terreurorganisatie regelmatig tientallen raketten op Noord-Israël afvuurt. We raken hen echter waar het pijn doet, ook al is de oorlog nog niet officieel begonnen. Onze gerichte aanvallen op hun belangrijkste personeel en leiders beginnen hun tol te eisen. Of ze nu in een gebouw zitten, in een voertuig, op een fiets of ondergedoken (denken ze) – we vinden ze. Zoals ik al een aantal weken zeg, is er oorlog op komst. De paniek groeit binnen de gelederen van Hezbollah, wat blijkt uit hun vele dreigementen voor het geval er een oorlog met Israël uitbreekt.

Libanon

Als het gaat om gerichte aanvallen, was wat gisteren in Libanon plaatsvond van cruciaal belang. De IDF schakelde Abu Ali Nasser uit, de commandant van Hezbollah’s Aziz eenheid! Dit is een enorm belangrijke eliminatie! Met de uitschakeling van Nasser werd de hoogste Hezbollah-commandant van de afgelopen negen maanden gedood. Maar deze eliminatie bleef niet onopgemerkt. De hele dag (donderdag) door hebben we onophoudelijk te maken gehad met aanvallen in de noordelijke regio van het land.

Naar schatting zijn er tot nu toe meer dan tweehonderd projectielen afgevuurd door Hezbollah. Een deel van een onderschepte drone raakte een winkelcentrum in de Israëlische stad Akko en onze militairen maken melding van gewonden nadat drones IDF-bases hadden getroffen. Alsof dat nog niet genoeg is, breken er overal in Noord-Israël branden uit, ook op de Golanhoogten. De IDF is begonnen met uitgebreide aanvallen in Zuid-Libanon, maar het wordt een lange nacht.

Nogmaals, ik heb medelijden met de mensen in Libanon, omdat velen van hen niets te maken willen hebben met dit regime dat hun land bestuurt. Een parlementslid van de christelijke facties heeft zelfs gedreigd Libanon in twee landen op te splitsen als Hezbollah ten strijde trekt. En we hebben niet alleen te maken met Hezbollah in Libanon. Ook andere proxy’s, bijvoorbeeld in Irak, bereiden zich voor op een oorlog met Israël. De proxytroepen van Iran ten noorden en noordoosten van onze grens zijn enorm in aantal – veel omvangrijker dan je weet.

Iran wordt onder het vloerkleed geveegd

De ayatollahs worden op dit moment nergens verantwoordelijk voor gehouden vanwege de apathie van de Verenigde Staten. Ja, de Islamitische Republiek heeft haar president verloren bij een helikopterongeluk, maar vergis je niet, Iran is op weg naar een kernbom terwijl de wereld is afgeleid. Het Internationaal Atoomagentschap meldde onlangs dat Iran nieuwe en geavanceerde centrifuges en verrijkingsinstallaties heeft geïnstalleerd op de ondergrondse nucleaire sites in Pardo en Natanz, en in Natanz is het al begonnen met het verrijken van uranium. Er is nog zo veel meer dat ik zou kunnen zeggen over hun nucleaire activiteiten, maar het volstaat te zeggen dat ze een dodelijke vrijbrief krijgen – en dat vinden ze geweldig. En ja, ze zijn sowieso bereid om deel te nemen aan een eventuele oorlog tussen Israël en Hezbollah. Dit leidde ertoe dat twee vooraanstaande mensen in Israël in het openbaar spraken over de mogelijke noodzaak om Iran met kernwapens te bestoken, mocht het een existentiële bedreiging vormen tijdens de komende oorlog.

Alle ogen gericht op de VS

De handschoenen zijn uit binnen de Democratische Partij in de VS. Een derde deel van de Democraten is ervan overtuigd dat Joe Biden zich moet terugtrekken uit de race om het presidenschap. Er doen geruchten de ronde over verschillende kandidaten, maar het laatste nieuws is dat hij vastbesloten is om zich kandidaat te stellen in 2024, ondanks een rampzalig eerste debat vorige week. Er zijn een paar dingen zeker: (1) Wie er in het Witte Huis zit, heeft ernstige gevolgen voor de wereld. Kijk naar de afgelopen drie jaar en vraag jezelf af hoe de wereld voortdurend een enorme duikvlucht heeft genomen. (2) De wereld kijkt toe wat er dit jaar met Amerika gebeurt. De globalistische beweging draagt geen masker meer en is tot alles bereid om te voorkomen dat Donald Trump de verkiezingen wint. Het zullen boeiende en chaotische maanden worden.

Dit zijn de laatste dagen

Een groot deel van de wereld kijkt naar de progressieve linkse mentale gevallen als bevinden die zich aan de rand van onze maatschappij. Maar bedenk dat Satan altijd bezig is om beide kanten te misleiden, om uiteindelijk chaos en vernietiging teweeg te brengen. Het draait bij hem tenslotte allemaal om stelen, doden en vernietigen. De zogenaamd verstandige, redelijke conservatieven kunnen – tenzij ze wedergeboren zijn – net zo misleidend en giftig zijn als links. De énige manier om gefocust, helder en scherp te blijven in onze wereld – een wereld die geregeerd wordt door Satan, de vorst van deze wereld – is door de hulp van de Heilige Geest en Zijn grote kracht. Kort voor Zijn kruisiging, begrafenis, opstanding en hemelvaart zei Jezus deze woorden tegen Zijn discipelen:

De dagen zijn kwaad! We zullen binnenkort nog veel meer demonische waanzin en satanische activiteit zien, die zal leiden tot oorlogen, chaos en vernietiging. Ja, vrienden, dit zijn de laatste dagen! Je kunt ervoor kiezen om je kop in het zand te steken omdat je je gewoon gelukkig wilt voelen, of je kunt om je heen kijken en de ernst van onze tijd en omstandigheden begrijpen. Er is hoop! En er is een weg! Er is een bron waar je echte vrede kunt vinden, zelfs te midden van chaos en oorlog. Dat is de Messias! Geloof in Hem, ontvang de Geest van de waarheid en wandel in Zijn licht in deze donkere dagen!

In de verwachting van Zijn komst,

Amir Tsarfati

Amir Tsarfati is een geboren Israëli en voormalig majoor in het Israëlisch leger (IDF). Hij is de oprichter en directeur van Behold Israel. Dit is een non-profitorganisatie die Bijbels onderwijs geeft door middel van rondleidingen, conferenties en social media, en vanuit een Bijbels en profetisch gezichtspunt nieuws en informatie over Israël biedt.

Amir is getrouwd en heeft vier kinderen. Zijn huis in Noord-Israël kijkt uit over de vallei van Megiddo (Armageddon). Dit is een voortdurende herinnering aan de opdracht die hij van de Heer gekregen heeft om vanuit de Bijbel onderwijs te geven over Gods plannen voor de eindtijd.

Lees meer over dit onderwerp op de website van Amir Tsarfati: beholdisrael.org
Deze tekst is vertaald door de redactie vanuit de nieuwsbrief van Amir van donderdag 4 juli 2024.

Meer berichten van Amir zijn te vinden op: 
YouTube: www.youtube.com
Telegram:  t.me/beholdisraelchannel
Facebook:  facebook.com/beholdisrael
Instagram: instagram.com/amir.tsarfati

Boeken van Amir Tsarfati

De Nederlandse vertaling van Discovering Daniel zal eind deze maand verschijnen bij Het Zoeklicht onder de titel Op reis door Daniël.

Op reis door Daniël

Ons leven en de toekomst liggen in Gods hand. De wereld verkeert in grote chaos, maar dit hoeft ons niet ongerust te maken.
Het Bijbelboek Daniël schetst een levendig beeld van de vele manieren waarop God ons leven en de wereldgebeurtenissen leidt, en dat geeft ons reden tot hoop. Op reis door Daniël moedigt ons aan om met vertrouwen in Gods soevereiniteit en liefde te leven, zolang wij nog op aarde zijn.

Paperback, 278 pagina’s,
ISBN 9789064514289,
prijs € 19,95
Bestellen: Het Zoeklicht

Op ontdekking door Openbaring

Het boek Openbaring is geschreven omdat God ons wil laten weten wat de toekomst in petto heeft. De profetische waarheid biedt gelovigen wijsheid, geruststelling en inzicht. Voor ongelovigen is Openbaring een oproep om Gods genade aan te nemen zolang er nog tijd is. Op ontdekking door Openbaring maakt ons duidelijk wat iedereen te wachten staat in de eindtijd – in de hemel of op de aarde. Ben jíj voorbereid op wat er komen gaat?

Paperback, 288 pagina’s,
ISBN 9789064513930, prijs € 19,95
Bestellen: Het Zoeklicht

Het laatste uur

Nu het laatste uur nadert, is het tijd om misvattingen recht te zetten en het echte plan van God te ontdekken. Iedereen heeft vragen over de eindtijd. Maar zoals de Israëlische christen en gerespecteerd Bijbelleraar Amir Tsarfati uitlegt, is Bijbelse profetie een geheimenis en niet een geheim. Ieder die de tijd neemt om de profetie te onderzoeken, kan er inzicht in krijgen.
Dit boek is daarbij een geweldige hulp.

Paperback, 208 pagina’s,
ISBN 9789064512827,
prijs € 17,95
Bestellen: Het Zoeklicht

Onvoorstelbaar vooruitzicht

Ziet u de tekenen van de tijden? In de Bijbel spreekt Jezus over de tekenen die aangeven dat Zijn Wederkomst nabij is. Wat zijn die tekenen? En zien we ze vandaag de dag? Amir Tsarfati is een Joodse autochtone Israëli die christen is. Door deze achtergrond heeft hij een duidelijk perspectief waarin hij Bijbelse historie, huidige gebeurtenissen en Bijbelse profetie verweeft, en zo licht werpt op de geheimenissen betreffende de eindtijd.

Paperback, 224 pagina’s,
ISBN 9789064513084, prijs € 17,95
Bestellen: Het Zoeklicht

Gods meesterplan – Israël en de Gemeente

Om werkelijk inzicht te krijgen in de Bijbelse profetie, moeten we eerst begrijpen dat Gods beloften aan Israël en Zijn plan met de Gemeente elkaar aanvullen. Sommigen gelovigen zijn van mening dat God Israël heeft verworpen en de Gemeente ervoor in de plaats is gekomen, maar dit druist in tegen het karakter van de trouwe Heere Die we in de Bijbel leren kennen. In dit boek maakt Amir Tsarfati duidelijk wat de Bijbel zegt over Gods grote en unieke plannen voor Zijn twee uitverkoren volken: Israël en de Gemeente.

Paperback, 223 pagina’s, ISBN 9789064513633, prijs € 18,95
Bestellen: Het Zoeklicht

Bijbelse profetie: de hoofdzaken

Amir Tsarfati en Barry Stagner geven antwoord op veelgestelde vragen over zeven fundamentele onderwerpen van de Bijbelse profetie: Israël, de Gemeente, de opname van de Gemeente, de grote verdrukking, het duizendjarig rijk, het oordeel voor de grote witte troon, de hemel. Wanneer je het biddend en met wijsheid bestudeert, vind je in Gods Woord alles wat je moet weten over de toekomst.

Paperback, 183 pagina’s
ISBN 9789064514005,
prijs € 16,95
Bestellen: Het Zoeklicht

Is de grote verdrukking begonnen?

Leven wij nu in de eindtijd? Naarmate landelijke en internationale gebeurtenissen en nieuwsberichten verontrustender worden, neemt de belangstelling voor de Bijbelse profetie steeds meer toe. De angst en onzekerheid in de samenleving bereikt ongekende hoogten, en veel christenen vragen zich af of de grote verdrukking die in het boek Openbaring beschreven wordt, al is begonnen. Als we ons afvragen hoe dichtbij de eindtijd werkelijk is, dan moeten we het antwoord zoeken in Gods Woord.

Paperback, 228 pagina’s, ISBN 9789064514128. prijs € 17,95
Bestellen: Het Zoeklicht

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies