Doopdienst Messiaanse Gemeente Bracha in recreatieplas Bussloo

Zaterdag 2 juli heeft de Messiaanse Gemeente Bracha uit Apeldoorn onder de aanwezigheid van vele belangstellenden een doopdienst gehouden in recreatieplas Bussloo bij Apeldoorn. Messiaanse Gemeente Bracha is een jonge gemeente die bestaat uit gelovigen die het Woord van de Eeuwige wil volgen en zich wil laten leiden door zowel het Woord als de Geest van God.

De gemeente is ruim een jaar geleden ontstaan uit een groep van christenen die het verlangen hadden om terug te keren naar de oorsprong van de Bijbel, de Hebreeuwse Wortels.

De bezoekers van Bracha bestaat uit een grote groep van christenen die door het lezen van het boek Wake Up! zich afvroegen waarom de Feesten die door God zijn ingesteld en de Shabbat niet meer worden onderhouden.

Vanuit het lezen van het boek Wake Up! zijn ze aan hun zoektocht begonnen en wilden meer weten over hun Hebreeuwse Wortels. In Bracha wordt onderwezen aan de hand van de Parashat die ook de Joden hanteren bij hun lezingen in de synagoge.

Niet allen de eerste vijf boeken van Mozes, maar ook de profeten en het Nieuwe Testament worden behandeld in de samenkomsten van Bracha. Bracha behandeld dus de gehele Bijbel, maar legt daarin wel de connectie tussen de eerste boeken van de Bijbel en de Boeken die door de discipelen van Jezus zijn geschreven.

Bij Bracha merken we dat er een groot verlangen onder de christenen, maar ook niet christenen bestaat naar het volledige Woord van God en de uitleg en connectie tussen het Oude Testament en het Nieuwe Testament.

Het is mooi en indrukwekkend om te zien dat in deze tijd een jonge gemeente in ruim een jaar is uitgegroeid naar een bezoekersaantal van tussen de 150 en 200 mensen.

Bracha stelt als doel om het op een andere manier te doen en geeft de bezoekers de ruimte om zelf te gaan wandelen op de wegen die de Bijbel wijst en steunt daarbij de gelovigen met uitleg over de Woorden die in de Bijbel staan geschreven.

Niet alleen in Apeldoorn zie je dat er een Messiaanse Gemeenten ontstaan, wereldwijd groeit het verlangen bij christenen om hun Hebreeuwse wortels te herontdekken. Ook in Nederland zie je een gestaagde groei in het ontstaan van Messiaanse Gemeenten of huisgroepen.

Auteur: Bert Huizing
Messiaanse Gemeente Bracha
03-07-2016
Web: www.mg-bracha.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies