NASA-astronaut Jeff Williams: De ruimtevluchten versterken mijn geloof

‘Wanneer ik door het raampje kijk, kom ik onder de indruk van het creatieve scheppingswerk van God,’ merkt NASA-astronaut Jeff Williams op. Hij is commandant van Expeditie 48 van het Internationale Ruimte Station. Hij heeft in totaal al 531 dagen in de ruimte doorgebracht, waarmee hij op nummer 1 staat. Aanstaande dinsdag hoopt hij weer terug te keren op aarde.

Williams sprak enkele dagen geleden vanuit de ruimte met R. Albert Mohler Jr., president van het Southern Baptist Theological Seminary, tijdens de kapeldienst van het theologische instituut. Na vier ruimtevluchten en een ruimtewandeling is zijn geloof alleen maar versterkt, merkte hij op.

Hij vindt het buitengewoon bijzonder om vanuit de ruimte Gods scheppingswerk en onze planeet te zien. Hij gebruikt een camera met een 800 mm lens om vanuit de ruimte foto’s van de aarde te maken.

‘Je ziet het ontwerp, de schoonheid, het doel, de ordening tot in alle details. Ik ben me veel meer bewust geworden van de creativiteit en grootheid van God, als je ziet hoe wonderbaar alles is wat Hij geschapen heeft. Hij zet mij aan tot meer gebed en meer Bijbel lezen.’

Bron: News Staff

Dirk van Genderen

Dirk van Genderen is columnist, publicist en spreker. Eerder was hij eindredacteur van Visie, het programmablad van de EO. Elke week schrijft hij een nieuwsbrief die ook op z’n site wordt gepubliceerd en elke maand schrijf hij een commentaar in Het Zoeklicht. Bezoek zijn website via de link onderaan dit item.

Dirk van Genderen
NASA
04-09-2016
Evangelisatie
https://www.dirkvangenderen.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies