Driehonderd Tsjechen betuigden in Praag hun steun aan Israel

Vorige week schreef ik dat alle schoolatlassen in Tsjechië moesten worden aangepast. Na een klacht van de Palestijnse ambassadeur in Praag was besloten dat niet langer Jeruzalem de hoofdstad van Israel zou zijn, maar Tel Aviv. Na veel protesten is Katerina Valachova, de minister van Onderwijs, terug gekomen op deze beslissing. De huidige atlassen met Jeruzalem als hoofdstad van Israel blijven gewoon in gebruik.

Afgelopen woensdag betoogden 300 mensen in het centrum van Praag tegen de (inmiddels ingetrokken) beslissing om Tel Aviv voortaan aan te merken aan hoofdstad van Israel. Verschillende parlementariërs voerden er het woord. Vicevoorzitter Jan Bartosek sprak: ‘Jeruzalem is de hoofdstad van Israel’ en senator Daniela Filippi zei: ‘Jeruzalem is de meest heilige plaats van het Joodse volk, al 3000 jaar lang.’ De eis van de Palestijnen noemde ze ‘een flagrante inmenging in de binnenlandse aangelegenheden van Tsjechië’.

Burgemeester Nir Barkat van Jeruzalem bedankte de Tsjechische regering voor de weigering om toe te geven aan de opruiing en leugens van de Palestijnen. ‘De waarheid heeft de leugen overwonnen.

(Bron: Breaking Israel News)

Dirk van Genderen

Dirk van Genderen is columnist, publicist en spreker. Eerder was hij eindredacteur van Visie, het programmablad van de EO. Elke week schrijft hij een nieuwsbrief die ook op z’n site wordt gepubliceerd en elke maand schrijf hij een commentaar in Het Zoeklicht. Bezoek zijn website via de link onderaan dit item.

Dirk van Genderen
© Breaking Israel News
10-09-2016
Buitenland
https://www.dirkvangenderen.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies