NBG komt met dagelijkse inspiratie tijdens Advent

Waar denk je aan bij de maand december? Juist: Sinterklaas, kerstborrels en volle winkels. Maar is dat echt waar het in deze tijd om gaat? Wie wat weg wil bij de waan van de dag, kan terecht bij het Nederlands Bijbelgenootschap. Het NBG presenteert een digitale adventskalender: een leesrooster waar je op kunt intekenen via de onlangs vernieuwde website debijbel.nl. Daarmee word je dagelijks even stilgezet bij advent.

In de christelijke liturgie hebben de vier weken voor Kerst de naam ‘advent’ gekregen. Letterlijk betekent dat ‘komst’. In het Oude Testament wordt steeds weer de komst van een koning aangekondigd die vrede en gerechtigheid zal brengen. Christenen geloven dat die koning al gekomen is in de persoon van Jezus. Maar als we om ons heen kijken, is vrede soms ver te zoeken. Tijdens advent nemen we daarom een houding van verwachting aan. We laten ons opnieuw aansteken door de hoop die in het Oude Testament gewekt wordt: God blijft omzien naar zijn wereld. Uiteindelijk brengt Hij vrede en gerechtigheid voor iedereen.

De digitale adventskalender van debijbel.nl neemt je mee in die verwachting. We kijken naar de belangrijkste voorouders van Jezus, naar de beloftes van het Oude Testament en naar de manier waarop Jezus in het Nieuwe Testament wordt aangekondigd.

Wie zich inschrijft voor het leesrooster ontvang vanaf vandaag tot aan kerst iedere dag via e-mail een bijbeltekst (naar keuze uit de Bijbel in Gewone Taal of de Nieuwe Bijbelvertaling) met een korte uitleg en een vraag om zelf mee aan de slag te gaan. Ruim 7.000 mensen hebben zich de afgelopen dagen al ingeschreven. Zij worden dagelijks stilgezet bij de verwachting die in het woord ‘advent’ schuilt. Aanmelding kan via de homepage van debijbel.nl. Schrijf je in via het blok rechtsonder.

Peter Siebe

28-11-2016
Kerk
https://www.debijbel.nl

ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies