Els Florijn schrijft 40ste actieboek Week van het Christelijke Boek

Els Florijn is de auteur van het actieboek voor de Week van het Christelijke Boek 2018. Het is het 40ste actieboek dat door de brancheorganisatie wordt uitgegeven als alternatief voor het boekenweekgeschenk. Voor dit jaar zal dat zijn in samenwerking met uitgeverij Mozaïek.

De novelle krijgt de titel Zeeglas, en is geïnspireerd op een bijzondere – waargebeurde – ontdekking in 2010.

Korte inhoud: Als de grootmoeder van Julie sterft, laat ze haar iets na waar niemand van wist: haar appartement in Parijs, dat ze zeventig jaar geleden verliet. Sindsdien is er niemand meer binnen geweest. Julie gaat in Parijs op zoek naar de reden waarom haar grootmoeder na de oorlog overhaast haar appartement verliet. Langzaam ontrafelt het verleden zich, en begint ze te begrijpen waarom haar grootmoeder en moeder geen contact meer met elkaar hadden.

Els Florijn begon haar schrijverscarrière toen zij in 2002 de verhalenwedstrijd won die was uitgeschreven door Uitgeverij Kok en het Reformatorisch Dagblad. Na haar romans Laatste Nacht (2003) en Schaduw van de wolf (2006) volgde in 2010 Het meisje dat verdween, dat werd uitgeroepen tot ‘Beste Christelijke Roman 2011’. Afgelopen maand verscheen haar roman Rode Papaver.

Week van het Christelijke Boek 2018

De promotiecampagne Week van het Christelijke Boek stelt uitgevers en boekhandels in de gelegenheid om de aandacht specifiek op het christelijke boek te richten. De christelijke boekhandels geven van 7 tot en met 17 maart het actieboek gratis weg, bij aankoop van ten minste € 12,50 aan boeken.

Ard Hunnersen BCB
Els Florijn
06-04-2017
Media
https://www.leesenluister.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies