Homecoming Nederland organiseert een nieuwe concertreeks

Het begon ooit als muziek dat alleen gezongen werd door mannenkwartetten. Nu, ruim 110 jaar later, wordt Southern Gospelmuziek gezongen door mannen en vrouwen, jong en oud! Het is inmiddels over de hele wereld een begrip. De artiesten van de Gaither Homecoming treden dan ook regelmatig op.

De eerste Homecoming ontstond eigenlijk heel ongeorganiseerd. Na een studio-sessie van de Gaither Vocal Band bleven de meewerkende artiesten napraten. Ze deelden belevenissen en zongen met elkaar rond de piano. Bill Gaither nam deze spontane sessie op en bracht het uit. Dit werd erg goed ontvangen. Sindsdien heeft deze groep al meerdere cd’s en dvd’s uitgebracht.

Ook Nederland heeft sinds 2008 zijn eigen Homecomingkoor! We brengen muziek in het Southern Gospelgenre met een duidelijke boodschap. We willen vertellen van het evangelie van de Here Jezus Christus die, door zijn sterven aan het kruis, de schuld van ons op zich nam. We willen iedereen dan ook aansporen een persoonlijke keuze te maken voor Jezus.

Het homecomingkoor bestaat uit ongeveer 50 zangers verdeeld over de stemgroepen Sopraan, alt, bas, tenor en countertenor.

Het koor zingt onder begeleiding van de homecomingband en het geheel staat onder leiding van dirigente Ann-Jeanette Hobers.

In 2018 gaan we weer de theaters in met een nieuw programma, met als thema WHAT A TIME! We zingen natuurlijk over wat de Here Jezus voor ons gedaan heeft! Maar ook over het uitzicht dat wij hebben, de Hemel. Wat een feest zal dat zijn als we elkaar daar mogen begroeten!

Het worden inspirerende avonden met o.a. nummers van de Gaither Vocal Band, Avalon en natuurlijk van de Gaither Homecoming zelf.

Naast het homecomingkoor treden ook verschillende groepen en solisten op. Deze tour werken mee: Gospel4U, U-Turn, Daan Kroeze, Unite4One, True Desire Vocalband. Natuurlijk willen we ook graag samen met u zingen. Het wordt weer een afwisselende avond voor jong en oud!

Bezoek onze website voor meer informatie www.homecomingnl.nl. Like ons op facebook en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes!

Klaas Santing
© Henk-Jan Oudenampsen
06-07-2017
Muziek
https://www.homecomingnl.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies