Hulp onderweg voor half miljoen cholera-slachtoffers Jemen

Een trieste mijlpaal. Het aantal mensen in Jemen dat kampt met cholera is gestegen naar een half miljoen. Iedere dag overlijden 5 mensen aan de ziekte. Het Rode Kruis maakt zich ernstige zorgen over de situatie.

Sinds het begin van augustus krijgen iedere dag 5000 mensen cholera, 1 op de 55 Jemenieten is geïnfecteerd. Op dit moment is 40 procent van alle geïnfecteerden zeer ernstig ziek. Ruim dertig procent van alle overledenen door cholera is boven de 60 jaar.

Het goede nieuws is dat een grote lading hulpgoederen Jemen heeft bereikt. Hulpverleners krijgen 86 ton aan medische hulpmiddelen ter beschikking. Ook is 264 ton voedsel naar Jemen gebracht.

Cholera is een bacteriële infectie die zich verspreidt via verontreinigd water en voedsel. Het door conflict geteisterde Jemen kampt al maanden met tekorten aan eten en schoon drinkwater. Inwoners van het land zijn daardoor al uitgeput en verzwakt.

De slachtoffers van cholera zijn vaak uitgedroogd. Het Rode Kruis behandelt de patiënten in 19 gezondheidscentra door het toedienen van ORS, vocht via het infuus en het toedienen van antibiotica. Ook worden chloortabletten uitgedeeld. Met deze tabletten kunnen mensen zelf hun water reinigen.

Lees meer over de crisis in Jemen op de website van het Rode Kruis

Rode Kruis
© Rode Kruis
14-08-2017
Hulpverlening
https://www.rodekruis.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies