Concert homecomingkoor in Hoogeveen: What a time

Na twee jaar voorbereiding was het zaterdagavond zover: het Nederlandse homecomingkoor gaf met de eigen band een indrukwekkend concert in theater De Tamboer in Hoogeveen. Naast het homecomingkoor traden ook verschillende groepen en solisten op: Gospel4U, U-Turn, Daan Kroeze, Unite4One, True Desire Vocalband. Volgende week zijn ze te zien in Winschoten in theater De Klinker, en op 17 maart trekt de homecoming-karavaan naar Vroomshoop.

Het homecomingkoor bestaat uit ongeveer 50 zangers verdeeld over de stemgroepen sopraan, alt, bas, tenor en countertenor. Het koor zingt onder begeleiding van de homecomingband en het geheel staat onder leiding van dirigente Ann-Jeanette Hobers.

Er werd in Hoogeveen gezongen over de Heer Jezus en wat Hij voor ons gedaan heeft, en over het uitzicht dat we daardoor hebben.

Het was een bijzonder inspirerende avond met nummers van de Gaither Vocal Band, Avalon en natuurlijk van de Gaither Homecoming zelf. Ook werden verschillende bekende liederen samen met het publiek gezongen. Het was een bijzonder afwisselende avond voor jong en oud!

Veel bekende Southern gospelnummers kwamen voorbij: Oh, my Lord what a time, Amazing grace, It’s about the cross, Jerusalem, All rise, Worthy the Lamb, en meer.

Het concert werd afgesloten met het indrukwekkende nummer The King is coming. Wat een toekomstperspectief mogen we hebben als christenen: Hij komt!

Gaiter Homecoming

Het begon ooit als muziek die alleen gezongen werd door mannenkwartetten. Nu, ruim 110 jaar later, wordt Southern Gospelmuziek gezongen door mannen en vrouwen, jong en oud! Het is inmiddels over de hele wereld een begrip. De artiesten van de Gaither Homecoming treden dan ook regelmatig op.

De eerste Homecoming ontstond eigenlijk heel ongeorganiseerd. Na een studio-sessie van de Gaither Vocal Band bleven de meewerkende artiesten napraten. Ze deelden belevenissen en zongen met elkaar rond de piano. Bill Gaither nam deze spontane sessie op en bracht het uit. Dit werd erg goed ontvangen. Sindsdien heeft deze groep al vele cd’s en dvd’s uitgebracht.

Nederland heeft sinds 2008 zijn eigen Homecomingkoor! Ze brengen muziek in het Southern Gospelgenre met een duidelijke boodschap. Ze willen vertellen van het evangelie van de Heer Jezus Christus die, door zijn sterven aan het kruis, onze schuld op Zich nam. Ze willen iedereen dan ook iedereen aansporen om een persoonlijke keuze te maken voor Jezus.

Volgende concerten homecomingkoor

Agenda:

Winschoten – 17 februari 2018

Theater De Klinker

Start: 20:15 uur

Einde: 23:15 uur

Toegangsprijs: € 17,50

Inclusief 1 consumptie

Vroomshoop – 17 maart 2018

Baptistengemeente Vroomshoop

Start: 20:00 uur

Einde: 23:00 uur

Voorverkoop: € 10,00 (excl. € 2,- reserveringskosten)

Aan de kassa: € 13,00 (indien er dan nog plek is)

Redactie Christelijknieuws.nl
© Henk-Jan Oudenampsen
11-02-2018
Muziek
https://www.homecomingnl.nl

ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies