Te koop bij Albert Heijn: de Tulp voor Hulp

In de week van 26 februari t/m 3 maart werken het Nederlandse Rode Kruis en Albert Heijn voor de derde keer met elkaar samen in de verkoop van de ‘Tulp voor Hulp’. Bij de Albert Heijn winkels met een afdeling Bloemen & Planten zijn dan tulpenbossen te koop voor € 3.50, waarvan per bos € 1 naar het Rode Kruis gaat.

De samenwerking dateert van 2016, toen het Rode Kruis en Albert Heijn voor het eerst de handen ineen sloegen. De Tulp voor Hulp-actie bracht toen € 150.000 op. Het jaar erna stonden veel meer Rode Kruis-vrijwilligers in de winkels om de tulpen aan de man te brengen en dit wierp zijn vruchten af: toen sloot de Tulp voor Hulp-actie af met € 189.123 op de teller.

Ook dit jaar staan er Rode Kruisers in de winkel om aandacht te vragen voor de Tulp voor Hulp en om meer te vertellen over noodhulp van het Rode Kruis, namelijk op vrijdag 2 en zaterdag 3 maart. Met het geld dat de Tulp voor Hulp oplevert, werven en trainen we nieuwe noodhulpvrijwilligers.

Deze vrijwilligers komen bijvoorbeeld in actie als er een groot ongeluk gebeurt, er mensen moeten worden geëvacueerd door een gaslek of als mensen massaal stranden doordat de treinen niet rijden.

Een ander voorbeeld van wat onze vrijwilligers doen was laatst nog in het Admiraal de Ruyter ziekenhuis in Goes. Dit ziekenhuis leed onder drastisch personeelstekort door de griepepidemie. Vrijwilligers van het Rode Kruis ondersteunden de verpleegkundigen bij de grote hoeveelheid werk.

De opbrengst van de Tulp voor Hulp helpt ons dit soort activiteiten in Nederland te doen.

Rode Kruis
Rode Kruis
04-03-2018
Samenleving
https://www.rodekruis.nl

ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies