Logos Hope in Guatemala: Het geschenk van schoon water

Een lokale ingenieur demonstreert hoe ze een gedoneerde waterzuiveringsinstallatie kunnen gebruiken. Logos Hope bemanningsleden bezochten een dorp genaamd Villa Nueva, om hulp te bieden aan degenen die het nodig hebben. Het team kwam om het gezichtsvermogen van lokale mensen te testen en waterzuiveringsinstallaties te leveren.

Deze waterzuiveringsinstallatie kunnen maximaal tien jaar meegaan, maar moeten volgens specifieke instructies worden onderhouden en gereinigd. Omdat niemand in hun team Spaans sprak, verwachtten ze dat het moeilijk zou zijn om te communiceren en de nodige training te geven voor het gebruik van de waterzuiveraars.

Ze waren dankbaar toen ze zich realiseerden dat één persoon uit het dorp Engels kon spreken en voor hen kon vertalen. “God wist het en Hij heeft deze dame voorzien om ons te helpen de belangrijke informatie te vertalen”, zei Shinni Lee (Taiwan). “Dat was een moment van God!”

Een lokale ingenieur die op weg is naar de gemeenschap is erg geïnteresseerd in de training en heeft veel vragen gesteld. Melody Lee (Singapore) verklaarde zijn interesse: “Een vrachtwagen brengt rivierwater [naar het dorp] en de ingenieur helpt mee aan het bouwen van de structuur met de waterzuiveraars om de gemeenschap te helpen.”

Shinni voegde eraan toe: “Het water dat ze hadden uit hun grote watertank zat vol dode beestjes en vervuiling . Met de zuiveraar kwam het water schoon uit het filter en de mensen]waren enthousiast toen ze het schone water zagen.”

De teamleden werden ook zelf gezegend. De lokale mensen gaven de medewerkers fruit. De teamleden voelden dat de mensen echt voor hen zorgden.

Terwijl ze hun dag evalueerden, stelde het team vast dat God aanwezig was. “Wanneer ik me onvoorbereid voel, maakt God het altijd compleet,” zei Shinni. “Hij laat ons niet onbekwaam voelen, hij biedt altijd precies wat we nodig hebben.” Melody voegde eraan toe: “Gewoon prachtig om te zien dat het geven van waterzuiveringsinstallatie de lokale bevolking hier enorm helpt. Ik weet dat het een enorme zegen voor de gemeenschap zal zijn.’

Operatie Mobilisatie
Operatie Mobilisatie
19-09-2018
Evangelisatie
https://www.omships.org

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies