Joeri: 275000 vrijwilligers verspreiden Bijbels wereldwijd

Joeri Schippers is enthousiast medewerker van Stichting The Gideons International. Christelijknieuws.nl stelde hem een aantal vragen over het werk van De Gideons. Joeri: ‘Alle giften aan onze organisatie worden helemaal gebruikt voor de aanschaf van Bijbels. Wij als leden betalen met elkaar alle organisatorische kosten. Dat is uniek en dit heb ik nog niet bij een andere organisatie van deze grootte gezien.’

De Gideons, wat is dat precies?

De Gideons is een vereniging van christelijke ondernemers, professionals en leidinggevenden binnen het bedrijfsleven, die als doel hebben anderen door hun levenswandel, getuigenis en het uitdelen van Nieuwe Testamenten te winnen voor Christus. We doen dat met 275.000 vrijwilligers in 201 landen. Even qua verhouding: een bedrijf als Shell is bijvoorbeeld in 60 landen actief met 85.000 werknemers. Dit zegt iets over de grootte van onze organisatie. Het is geweldig om zo in teamverband lokaal als afdeling maar ook wereldwijd het zelfde doel na te streven. Als team bemoedigen we elkaar ook; niet alleen in ons werk voor De Gideons, maar ook in ons geloofsleven en in het groeien naar leiderschap in onze gezinnen en gemeenten.

Wat is uw rol in dit werk?

Die is zeer divers. Landelijk ben ik verantwoordelijk voor de financiële stromen binnen De Gideons in Nederland. Ik ben tevens eigenaar van een administratiekantoor, dus ik heb hier zelf ook ruimschoots ervaring in. Daarnaast ben ik voorzitter van de afdeling in Drenthe en coach van een afdeling in heroprichting in Groningen. In die positie ben ik voornamelijk bezig met mensen aansturen, de juiste mensen zoeken voor het werk dat gedaan moet worden, en mensen coachen om datgene wat ze willen doen zo goed mogelijk te doen.

Waarom vindt u dit werk zo belangrijk?

De opdracht die de Here Jezus geeft, vlak voordat Hij teruggaat naar de Vader, is: Ga heen en vertel alle volken over Mij. Bij De Gideons kun je deelhebben aan het vervullen van die opdracht. Daarnaast zijn veel van onze doelgroepen juist die groepen waar veel wordt nagedacht over de vraag: ‘Is er meer tussen hemel en aarde?’ Jongeren, ouderen en zwakken zijn de groepen die daarbij het vaakst stilstaan en waarin keuzes worden gemaakt om christen te worden. Daarnaast is het fantastisch om dit werk met elkaar in teamverband over de hele wereld te mogen doen, allemaal voor hetzelfde doel, namelijk mensen vertellen over de Here Jezus. De organisatie bestaat al 120 jaar en over veel dingen binnen de organisatie, zoals trainingen en informatie, is goed nagedacht. Het feit bijvoorbeeld dat alle giften van kerken en personen helemaal worden besteed aan de aanschaf van Bijbels en wij als leden met elkaar alle organisatorische kosten betalen, is uniek. Alleen al daarvan word ik enorm enthousiast, wat vast ook komt doordat ik zelf in de financiële wereld werkzaam ben.

Kunnen lezers van christelijknieuws meehelpen?

Zeker kunnen lezers van de site meehelpen, graag zelfs!

– Ten eerste en tevens het belangrijkste door ons te ondersteunen in gebed. Onze doelgroepen zijn vaak moeilijke werkterreinen, daarom is gebed onmisbaar. Wij merken dat onze acties veel beter verlopen als er actief voor gebeden is. Via onze website kunnen mensen zich aanmelden voor de nieuwsbrief, zodat ze op de hoogte blijven van onze activiteiten en zo in gebed beter betrokken kunnen zijn.

– Door financiële ondersteuning: door een eenmalige gift of door een vriend te worden en ons werk maandelijks, per kwartaal of per jaar te ondersteunen met een gift. De giften worden uitsluitend gebruikt voor de aanschaf van Bijbels.

– Door zelf actief mee te werken aan deze bediening of anderen er enthousiast voor te maken.

– Door een presentatie over ons werk mogelijk te maken in een kerk/gemeente. Als organisatie zien wij onszelf als verlengstuk van de kerk, niet als vervanging. In gesprekken met mensen verwijzen wij hen uiteindelijk ook door naar lokale kerken/gemeente.

Meer informatie over het mooie werk van De Gideons is te vinden op hun website via de link onderaan dit item.

Redactie Christelijknieuws
De Gideons
10-10-2018
Evangelisatie
https://www.gideons.nl

ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies