Het onvoorstelbare levensverhaal van Wilfred Kols

Levensverhalen en biografieën kunnen uitermate inspirerend zijn. Als die verhalen tegelijkertijd laten zien hoe krachtig God in mensenlevens kan werken, hebben ze ook nog eens een heel bemoedigende boodschap voor de lezers. Zulke verhalen vertellen je dan eigenlijk: Wat God in dit verhaal heeft gedaan, kan en wil Hij ook in jouw leven doen. Zulke boeken sluiten daarmee mooi aan bij vergelijkbare verhalen die we in de Bijbel vinden.

Stem van duisternis, stem van licht vertelt het onvoorstelbare levensverhaal van Wilfred Kols. Veel mensen in ons land zijn bekend met de boeken Het kruis in de asfaltjungle (ruim 140.000 exemplaar verkocht) en Ik zal nooit meer huilen (bijna 100.000 exemplaren verkocht); het zijn klassiekers. Je zou Wilfred Kols de Nederlandse Nicky Cruz (hoofdpersoon in de eerder genoemde boeken) kunnen noemen. En hoe bijzonder is het dan als ook nog eens blijkt dat de levenswegen van Wilfred Kols en Nicky Cruz elkaar kruisen, en dat Nicky zelfs bereid was het voorwoord voor dit boek te schrijven!

Wilfreds verhaal is het verhaal van een Molukse man die deels opgroeit in Culemborg, deels in Kamp Vught, te midden van een verwarde en gekwetste Molukse gemeenschap. Het draagt eraan bij dat Wilfred aan drugs verslaafd raakt en steeds verder het criminele circuit wordt ingezogen. Kort nadat zijn vriendin Daisy onverwachts overlijdt, wordt Wilfred opgepakt door de politie en belandt hij in de gevangenis. Daar krijgt hij het boek Ik zal nooit meer huilen in handen gedrukt…

Over de auteurs

Wilfred Kols (1970) is getrouwd met Jennifer en vader van drie jonge kinderen. Ze wonen in Hoogvliet, bij Rotterdam. Wilfred is werkzaam als sociaal incassohuisbezoeker en assistent-voorganger van Victory Outreach Rotterdam. Daarnaast is hij oprichter van Mission Prison, een organisatie die zich bezighoudt met zendingswerk onder gedetineerden in binnen- en buitenland.

Ghostwriter Lucia de Vries is een verhalenverteller, met een grote passie voor Journalistiek en Communicatie. Ze is daarnaast onder andere betrokken bij non-profit uitgeverij Sunbird Publishers, een uitgeverij van kinderboeken.

Stem van duisternis, stem van licht | Wilfred Kols, met Lucia de Vries | paperback, 208 pag. | ISBN 9789059991361 | € 16,50 | Uitgeverij Gideon Hoornaar

Gideon Boeken
Gideon Boeken
25-10-2018
Evangelisatie
https://www.gideonboeken.nl

ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies