Herdenkingsdienst na overlijden van zangeres Thecla Pot

‘Vanavond, woensdagavond 14 november, houden we een herdenkingsdienst/feest om het leven van m’n moeder te vieren met veel muziek en verhalen! Ik zal zelf drummen met de band vanuit onze kerk, de Basis in Apeldoorn.’ Aldus zoon Jamie.

Countryzanger Wim Pols schreef een indrukwekkend in memoriam: ‘Nooit had Thecla kunnen bedenken dat zij op de laatste dag van haar leven zou mogen zingen voor inmiddels meer dan 6.000 mensen die het filmpje (zie link onderaan dit item) hebben bekeken dat haar zoon Jamie maakte van het spontaan vanuit haar ziekenhuisbed gezongen lied In the eye of the storm.

Op 5 november vroeg is Thecla Pot overleden. Zij is 58 jaar geworden. Na een lange periode waarin haar gezondheid steeds verder achteruit ging en functies uitvielen is ze rustig in haar slaap overleden. Ze was er klaar voor en verlangde ernaar om naar de Heer te gaan.

In Thecla verliezen we een bijzondere vrouw en een uitzonderlijk vocaal talent. Met haar zussen Bea en Myrjam trad zij onder de naam Thirza op in een EO radiotalentenjacht die ik mocht presenteren. Ik was onder de indruk van hun fantasische close harmony samenzang. Hun talent bleef niet onopgemerkt. Ze werkten mee aan het CD/TV project Ik bouw op U en gingen ook samenwerken met de Country Trail Band. In het land genoten mensen overal van hun zang. Ze werkten mee aan verschillende CD’s van de band waaronder In the eye of the storm dat in 1994 werd gekozen tot Dutch country song van het jaar. Later hebben Thecla, Bea, Myrjam en ik gezongen in de vocalgroep Outbound, waar later de vierde zus Anja bijkwam. De titelsong van de CD The road of love werd in 1996 gekozen tot country song van het jaar.

Outbound hield op te bestaan. De andere drie zussen stopten, maar Thecla bleef zingen en kwam als zangeres bij onze countryband Calyx. Ook daar maakte ze indruk met haar loepzuivere, heldere stem. Thecla had een prominente rol in het theaterprogramma The history of country music van Calyx. In 2007 werd het gekozen tot countryshow van het jaar en een jaar later kreeg het dubbelalbum van de show de prijs voor country CD van het jaar. Een bijzondere mijlpaal voor Thecla was haar soloalbum Stories uit 2006 met speciaal door haar en voor haar geselecteerde songs. Op dat album blijkt wat een geweldige zangeres zij was.Thecla heeft ook backing vocals gezongen op CD’s van andere artiesten. In haar eentje zong ze 4-stemmig alle koorpartijen in, volkomen natural, zonder erbij na te denken.

Thecla was een ook een bijzonder mens, pittig en lief. Haar leven ging absoluut lang niet altijd over rozen. Ze heeft veel moelijke perioden gekend, maar vocht zich erdoorheen en bleef altijd positief. Haar geloof was daarbij haar anker.

Hoewel Linze Rutting en zij niet meer getrouwd waren, heeft Linze haar tot het eind van zijn leven gesteund. Thecla wilde vooral dat het goed ging met hun zoon Jamie. In een van onze laatste gesprekken vertelde ze dat dankbaar was voor haar leven en vooral dat Jamie positief in het leven staat met een lieve vriendin, Manon, dat hij de Heer kent, dat hij een leuke baan heeft en dat hij zich heeft ontwikkeld tot een hele goede drummer. Wat was ze trots op hem.

Thecla heeft nu de rust gevonden bij de Heer. Wat zal ze mooi zingen in de hemel. Wij zijn dankbaar voor de herinneringen aan een bijzondere zangeres en vriendin. We wensen Jamie en Manon, haar zussen en verdere familie veel troost en kracht om zonder haar verder te gaan.

Ik dank iedereen voor de fijne reacties op het filmpje dat Jamie heeft gemaakt.

De orginele opname van In the eye of the storm met de Country Trail Band en Thirza kun je vinden op Spotify.’

Een videoclip met een latere opname van het lied met Thecla erbij kun je bekijken via:

Hieronder is de link naar het indrukwekkende filmpje dat in het ziekenhuis werd gemaakt en door zoon Jamie op Facebook is geplaatst:

Redactie Christelijknieuws – Wim Pols
14-11-2018
Web: www.facebook.com

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies