Pasuk Foundation geeft hulp aan Filipijnse kinderen in armoede

Pasuk Foundation is een christelijke kind-ontwikkelingsorganisatie. Met een groep gepassioneerde vrijwilligers bieden wij structurele hulp aan Filipijnse kinderen die opgroeien in extreme armoede. De organisatie is op zoek naar een penningmeester.

Pasuk Foundation: Wij geloven dat ieder kind uniek en waardevol is, geschapen vanwege een doel. In de Bijbel roept God ons op om kinderen die in armoede opgroeien, te helpen. Zodat zij hun gekregen talenten kunnen ontwikkelen en op hun beurt weer anderen tot dienst kunnen zijn.

Op de Filipijnen leven miljoenen kinderen onder de armoedegrens. Veel kinderen hebben slechts één ouder of helemaal geen ouders meer. Door honger en gebrek aan schoolspullen kunnen veel van hen niet naar school. Vaak belanden zij uiteindelijk in de prostitutie of criminaliteit.

In samenwerking met geselecteerde kerkpartners op de Filipijnen wil Pasuk Foundation zulke kinderen hoop en educatie bieden. Hoop, op een betere toekomst waarin zij tot hun levensdoel kunnen komen. En educatie, om hun ontwikkeling en zelfredzaamheid te stimuleren.

Armoede is een complex probleem dat alleen effectief bestreden kan worden als het op alle fronten wordt bestreden. Daarom ondersteunen wij de Pasuk kinderen met een integrale aanpak van hun mentale-, fysieke-, sociale- en geestelijke armoede.

Ontwikkeling van kinderen

Hoop en educatie zijn de sleutels tot ontwikkeling. Al ruim 15 jaar mogen we ervaren hoe een positief toekomstperspectief en goede scholing het verschil maken in de levens van Filipijnse kinderen die opgroeien in armoede. Daarom voorzien wij hen van de benodigde schoolspullen, zodat de kinderen naar school kunnen.

Via lokale kerken

Het evangelie biedt hoop, ook in de Filipijnen. In de sloppenwijken waar wij actief zijn zitten veel gezinnen gevangen in geestelijke armoede. Daarom werkt Pasuk Foundation samen met bijbelgetrouwe, christelijke kerken in de Filipijnen, die zowel actief het evangelie verspreiden als zich inzetten om kinderen en hun families in praktische zin te helpen.

Met vrijwilligers

Pasuk Foundation is een vrijwilligersorganisatie en maakt volledig gebruik van de tijd en talenten van vrijwilligers, producten en diensten van bedrijven en diverse subsidies. Zo houden we onze kosten laag en komen de giften van donateurs voor minimaal 98% rechtstreeks ten goede aan de ontwikkeling van de Pasuk kinderen.

Vacature: Penningmeester

Het bestuur van Pasuk Foundation is op zoek naar een betrokken en ervaren penningmeester die zorg wil dragen voor het financiële beleid van onze stichting.

Functieomschrijving

Als bestuurslid ben je medeverantwoordelijk voor de visie en het beleid van Pasuk Foundation en heb je de specifieke taak het beheren en bewaken van de financiën.

Jouw belangrijkste taken:

Incasso’s verwerken in Internetbankieren (1-2 keer per maand). Banktransacties boeken in boekhoudsoftware (2 keer per maand). Tussentijdse financiële rapportage tijdens bestuursvergaderingen (3 keer per jaar). Jaarrekening opstellen, in samenwerking met de accountant (1 keer per jaar)

Arbeidsvoorwaarden

Het betreft een onbetaalde vrijwilligersfunctie van gemiddeld 6-8 uur per maand.

Jouw profiel

Je denkt en handelt vanuit christelijke overtuiging en kunt je volkomen vinden in de visie en missie van Pasuk Foundation. Je hebt minimaal Hbo-niveau en boekhoudkundige ervaring. Je bent nauwgezet en proactief. Ervaring met Twinfield is een pré.

Contact

Deze functie biedt jou de unieke gelegenheid om op een effectieve manier het verschil te maken in de levens van kwetsbare kinderen. Spreekt deze uitdaging jou aan en/of wil je meer informatie? Neem dan contact op met bestuursvoorzitter Martijn Ros, telefoon/WhatsApp: 0614217216 of e-mail: info@pasukfoundation.org.

Redactie Christelijknieuws
Pasuk Foundation
01-12-2018
Hulpverlening
https://www.PasukFoundation.nl

ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies