Mijlpaal Chosen: 1000 kinderen in armoede kozen zelf een sponsor

In november 2019 ging Chosen in Nederland van start. De rollen zijn omgedraaid. Kinderen hoeven niet langer te wachten tot ze gekozen worden, want de keuze ligt nu bij hen. We zijn heel blij dat ook in Nederland veel mensen in actie kwamen om de Chosen-kinderen te sponsoren. Als alles goed gaat, hopen we dat door Chosen op 26 mei het 1.000e kind een eigen sponsor in Nederland mag kiezen.

Bekijk de video van Mantegbosh (9). Ze legt uit hoe belangrijk het voor haar is dat ze een sponsor mag kiezen. Chosen is een nieuwe stap in gelijkwaardigheid tussen sponsor en sponsorkind. Maar ook betekent dit voor veel kinderen hun eerste echte keuze in het leven. Een keuze voor hun eigen toekomst.

In mei 2021 organiseren we een speciale Chosen Girls Only editie. Chosen zet meisjes in hun kracht. Meisjes die extra kwetsbaar zijn als het bijvoorbeeld gaat om kindhuwelijken en besnijdenis. Mantegbosh heeft inmiddels een sponsor gevonden. Maar er zijn nog heel veel meisjes die net als Mantegbosh op zoek zijn naar iemand die hen de keuze geeft. Help jij mee om voor het 1.000e kind een sponsor te vinden?

World Vision – Rita Veldhoen
Videostill
13-05-2021
Hulpverlening
https://www.worldvision.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies