Zeg nee tegen gedwongen prostitutie

Tot Heil des Volks: Wat wij zien in ons werk, is dat prostitutie in heel Nederland plaatsvindt. In hotels, huizen, achter benzinepompen, in het bos of in kelderboxen. En waar prostitutie is, is een verhoogd risico op uitbuiting, afpersing en dwang en dus mensenhandel.

Een groot deel van de duizenden mannen en vrouwen in de prostitutie – maar liefst 90 procent – krijgt te maken met vernedering, stalking, schending van de privacy en geweld. Deze maand is onze campagne #zegnee tegen gedwongen prostitutie. Kijk op www.thdv.nl/zegnee wat jij kunt doen. Jouw manier, onze gezamenlijke strijd.

Podcastserie

We hebben een driedelige podcastserie gemaakt rondom mensenhandel en gedwongen prostitutie. In deze serie duiken we in de wereld van gedwongen prostitutie en mensenhandel. Want hoeveel mensen zijn slachtoffer van mensenhandel in Nederland? En waarom is het zo moeilijk om er uit te komen? En wat zijn de gevolgen als je tegen betaling seks hebt met verschillende mensen?

Gedwongen prostitutie

Prostitutie wordt in onze samenleving gezien als ‘gewoon werk’, terwijl 90 procent van de prostituees te maken krijgt met vernedering, stalking, schending van de privacy of mishandeling. Op de Amsterdamse Wallen, in clubs, in de escort en in de thuisprostitutie vindt gedwongen prostitutie en mensenhandel plaats. Dus ook bij jou in de buurt of je nu in Wormerveer, Zwolle, Biddinghuizen, Hilversum of Zaandam woont.

Zeg NEE

Het raakt ons diep als vrouwen juist in ons land, waar kernwaarden als vrijheid en gelijkwaardigheid centraal staan, gedwongen moeten werken in de prostitutie. Het is tijd om in actie te komen, tijd om ons uit te spreken en vrouwen te laten zien dat wij hen waardevol, belangrijk en bijzonder vinden.

Wat jij kunt doen:

LEVER EEN SPORTPRESTATIE Doe mee aan de Muskathlon@home voor THDV. Kies je sportieve doel en ga ervoor!

#ZEGNEE

Plaats op social media een filmpje waarin je nee zegt tegen gedwongen prostitutie met de hashtag #zegnee.

SPONSOR SAMEENA

Utrarunner Sameena heeft zelf gedwongen gewerkt in de prostitutie. Van 16 t/m 25 juni rent zij 1.000 kilometer door Nederland. Sponsor haar via Sameena van der Mijden

DONEER AAN ‘HULP VOOR PROSTITUEES’

Doneer aan Scharlaken Koord, ons project voor hulp aan prostituees. Het team heeft al ruim 35 jaar ervaring in het begeleiden van vrouwen die werken in de prostitutie en hulp nodig hebben.

Tot Heil des Volks
© Henk-Jan Oudenampsen
25-05-2021
Hulpverlening
https://www.thdv.nl

ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies