150 EH-studenten in actie voor medemens

Gisteren en vandaag was het voor veel maatschappelijke organisaties in Amersfoort een bijzondere dag! Eindelijk konden tal van grote klussen worden aangepakt die steeds maar bleven liggen. Een groot team van maar liefst 150 studenten en medewerkers van de Evangelische Hogeschool aan de Drentsestraat in Amersfoort, zetten zich 24 uur lang in voor de diverse organisaties.

Ze werkten in teams van 10, om zo lang gekoesterde wensen klaar te krijgen. René Slotboom van Motiva Straatadvocaten is enorm blij met hun hulp: “We zijn heel erg blij met zoveel hulp van de studenten. Nu kunnen meerdere ruimtes (keuken, hal en kantoren) tegelijk opgeknapt worden. Normaal kunnen we hooguit 1 ruimte tegelijk aanpakken. En we zijn extra blij dat het nu komt in verband met ons 20 jarig jubileum. De vaste huisschilder van de EH, Van Raaij, sponsorde ook nog eens de benodigde verf en overige materialen.”

Wethouder Fatma Koșer Kaya (Onderwijs) bracht donderdagochtend een bezoek aan Motiva Straatadvocaten, om de studenten een hart onder de riem te steken. Wethouder Koșer Kaya: “De studenten die bij Motiva aan de slag gingen, hebben geholpen door het pand te schilderen. Ze sorteerden er ook jassen en andere kleding voor dak- en thuislozen. Ik heb daar zelf even bij meegeholpen, want de betrokkenheid van de studenten werkte aanstekelijk.”

Ook andere organisaties werden geholpen in deze tweedaagse EH Impact Day:

– een grote schoonmaak van de huiskamer van BijBosshardt en keuken van de Emmaüskerk in het Soesterkwartier

– groenklussen in het nieuwe park van de Stichting Elisabeth Groen

– schoonmaken en opknappen van het terrein, doelen, kantine en kleedkamers van de KVVA

– Afvalsafari Keischoon033 in de wijk Soesterkwartier, Nieuwland en rondom Dierenpark Amersfoort

– wandelen en eten met de ouderen van St. Josef Beweging 3.0

– picknick voorbereiden en wandelen met de interculturele ouderen van wijkcentrum Beytna in Nieuwland

– verschillende schoonmaak- en opknapklussen bij OBS de Border in Nieuwland

Wethouder Cees van Eijk bezocht de studenten tijdens de schoonmaak bij de Speelgoed- en Kledingbank Amersfoort. “Goed om te zien dat deze jonge mensen hier met veel enthousiasme aan de slag gingen. Dat is een opsteker voor de Speelgoed- en Kledingbank. En tegelijk een mooie kans voor de jongeren om een kijkje in de keuken te krijgen bij dit maatschappelijke initiatief.” Een waardevolle bijdrage, nu steeds meer gezinnen rond en onder de armoedegrens leven en vaak geen geld overhouden voor bijvoorbeeld nieuwe kleren of speelgoed. Nu beide weer open mogen, kunnen ze fris van start.

Met deze actie maken de studenten niet alleen een sociale impact binnen Amersfoort, maar halen ze ook geld op om het werk van de EH voort te kunnen zetten. Dit vormingsonderwijs is niet gesubsidieerd en daarmee dus volledig afhankelijk van sponsoring. De EH biedt verschillende opleidingen en cursussen, van maximaal 1 jaar, met een mix van persoonlijke ontwikkeling, geloofsontwikkeling en studiekeuze vanuit Bijbels fundament. Een waardevolle investering voor de toekomst, zowel voor de jongeren als voor de maatschappij om hen heen.

Met de EH Impact Day 2021 wordt aan de colleges over thema’s als sociale gerechtigheid, duurzaamheid en het navolgen van Jezus een praktisch vervolg gegeven door in kleine groepen zelf de handen uit de mouwen te steken voor anderen. In samenwerking met Projecthuizen.nl verbindt de EH ondernemers, bewoners, onderwijs en het maatschappelijk veld met elkaar om samen betekenisvol verschil te kunnen maken.

De EH kan met trots aankondigen dat de voorlopige opbrengst van deze actie €51.281 is. Daarmee hebben de studenten deze dagen niet alleen impact gemaakt in de stad, maar hebben ze ook een mooi geldbedrag opgehaald om dit door te geven aan de studenten die na hen komen.

Marieke Mulder
EH – Marieke Mulder
25-06-2021
Jongeren
https://www.eh.nl

ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies